Η “Αυγή” για τη νέα προθεσμία του Ψυχάρη

Ψυχάρης

Νέα προθεσμία για τις 22 Δεκεμβρίου εξασφάλισε σήμερα από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου.

Όπως είναι φυσικό, στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων (Παν. Αθανασίου και Γαληνός Μπρης) βρίσκεται και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) για τα μεγάλα τραπεζικά δάνεια που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Οργανισμό αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

Ο εκδότης κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του ύποπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την οποία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη των επίμαχων τραπεζών, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα επίμαχα δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κληθεί από τους εισαγγελείς ως ύποπτοι περίπου σαράντα πέντε στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα ελεγχόμενα δάνεια ( Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική), με την έρευνα να εστιάζεται στη χορήγηση δανείων από το 2006 και εντεύθεν, προκειμένου να διερευνηθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν τα δάνεια αυτά και πού τελικά κατέληξαν.

Υπενθυμίζεται, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.