Το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ως βήμα προβολής του “συνεταιριστικού” χαρακτήρα του κλώνου της “Ε”!

Email Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη στο Enimerosi24

Διαβάζοντας το σχετικό δημοσίευμα από τον κλώνο της «Ε» σε προβεβλημένη θέση στο φύλλο της Πέμπτης, από δεξιά σελίδα, δικαίως διερωτάται κανείς πού το πάνε εκεί στην οδό Κολοκοτρώνη 8, αν γνωρίζουν πού πρέπει να απευθύνονται κατά περίπτωση, διότι αλλιώς κινδυνεύσουν να χάσουν το δάσος!

Αφορμή η συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της Ενώσεως, όπου η «Εφ.Συν» εκπροσωπήθηκε από τη συν. Χριστίνα Παπασταθοπούλου, εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του φύλλου σε αυτό, από τους δημοσιογράφους της πρώην «Ε» που μεταπήδησαν σε αυτό.

Φαίνεται ότι το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι προερχόμενος από την «Εφ.Συν», ουδόλως εμποδίζει το φύλλο από όπου προέρχεται να τον αντιμετωπίζει με εχθρότητα, αν όχι επιθετικότητα. Αιτία το γεγονός ότι ο Νικολόπουλος, όπως και η συν. Ελένη Κωσταρέλου, συνεχίζουν να αποτελούν τους νόμιμους κατόχους του τίτλου της «Εφ.Συν», τον οποίο δεν προθυμοποιούνται να παραχωρήσουν στη συνεταιριστική «Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης ΑΕ» που εκδίδει την εφημερίδα, όπως, αντιθέτως, έπραξε ο τρίτος των κατόχων Σωτήρης Μανιάτης.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι η Παπασταθοπούλου επέλεξε το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να προβάλει το …«συνεταιριστικό εγχείρημα» της «Εφ.Συν», βήμα άκρως ακατάλληλο προς τούτο, διότι η ΕΣΗΕΑ δεν αποτελεί forum συνεταιρισμών, αλλά Ένωσι των επαγγελματικών δημοσιογράφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, ουδόλως σχετιζόμενο με οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχήμα, αν και αυτό μάλλον δεν ίσχυσε κατ’ ανάγκην επί των ημερών της προεδρίας Τρίμη, εκ των «καθοδηγητών» της «Εφ.Συν» και εκ των συνιδρυτών των γνωστών της «Ε».

Προφανώς, λοιπόν, ο στόχος της Παπασταθοπούλου θα ήταν να στριμώξει τον ομοϊδεάτη τους πολιτικώς Νικολόπουλο, στο θέμα που τους καίει, σε μία φάση που αναζητούν επιχειρηματικά ανοίγματα στη Θεσσαλονίκη, «συνεταιριστικά» εννοείται, στο πλαίσιο της νέας-«αριστερής»-τάξης πραγμάτων.

Εις ό,τι αφορά την «απαράδεκτη» άποψη που της εξέφρασε ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ συν. Δημ. Τσαλαπάτης (κατά το δημοσίευμα), ότι συνεταιριστική εφημερίδα υπήρξε και η πρώην «Ε», οφείλουν οι όποιοι συντάκτες του να ανατρέξουν λιγότερο επιλεκτικά και εις βάθος στην ιστορία της Εφημερίδας, προκειμένου να βεβαιωθούν για το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αυτού για το οποίο εξανίστανται.

Διότι και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, εις ό,τι αφορά δε την ΕΣΗΕΑ, επέλεξαν το πλέον ακατάλληλο βήμα για διάλεξη περί…συνεταιρισμών!

Ίσως βεβαίως να έχουν ακόμη κατά νουν τις ημέρες της ΕΣΗΕΑ επί προεδρίας Τρίμη, όταν ο τελευταίος αναζητούσε εναγωνίως τρόπους να ενισχύσει την έκδοση ψευδο-απεργιακού φύλλου, προπλάσματος της μετέπειτα “Εφ.Συν”, από το Ταμείο Αλληλεγγλυης της Ενώσεως και με τεχνική υποδομή της “απαλλοτριωθείσα” βάση δεδομένων της “Ε” που είχαν επιτύχει να οδηγήσουν σε αναστολή της έκδοσής της. Και επειδή αυτό δεν περνούσε, επιστρατεύθηκε η ΠΟΕΣΥ, με πρόεδρο το ΣΥΡΙΖΑίο Σαββίδη, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έκδοση του φύλλου τους, προς εταιρεία-μαϊμού με χαλκευμένο ΑΦΜ.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

ο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ως βήμα προβολής του "συνεταιριστικού" χαρακτήρα του κλώνου της "Ε"!

Comments are closed.