Ελλάδα και Ρωσία συναντιούνται μέσα από την ιστοσελίδα elru2016.gr

Ελλάδα και Ρωσία συναντιούνται μέσα από την ιστοσελίδα elru2016.gr

 

Ελλάδα και Ρωσία συναντιούνται μέσα από την ιστοσελίδα elru2016.gr

Ελλάδα και Ρωσία έρχονται ένα βήμα πιο κοντά με τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για το «Έτος 2016: η Ελλάδα στη Ρωσία / η Ρωσία στην Ελλάδα», www.elru2016.gr.

Ο ιστότοπος elru2016.gr, μαζί με τους λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το αφιερωματικό Έτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και twitter, αλλά και στα ρωσικά, VKontakte και Odnoklassniki, αποτελούν το βασικό επικοινωνιακό εργαλείο της ΓΓΕΕ, η οποία έχει αναλάβει τη συνολική προβολή των ελληνικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία το 2016. Μεταξύ άλλων, θα παρέχει ειδήσεις και πληροφορίες για τις ελληνικές εκδηλώσεις στη Ρωσία, στοιχεία για τις διμερείς σχέσεις, άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις αλλά και διαγωνισμούς, θέματα που αφορούν τη νεολαία και πολλές εκπλήξεις που στόχο έχουν να κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον Ρώσων και Ελλήνων καθ’ όλη τη διάρκεια του Έτους.

Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει μικρή ομάδα στελεχών επικοινωνίας της ΓΓΕΕ.

«Βασική επιδίωξη της ελληνικής επικοινωνιακής πολιτικής είναι η ενίσχυση της θετικής εικόνας της Ελλάδας στη Ρωσία και η ανάδειξη πτυχών της Ελλάδας που είναι έως τώρα άγνωστες στο ρωσικό κοινό, αλλά έχουν ενδιαφέρον και προσφέρουν περιθώρια συνεργασίας και αξιοποίησης και από τις δύο πλευρές», δήλωσε σε συνέντευξή του προς τον διαδικτυακό τόπο www.elru2016.gr ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος.

Το 2016 έχει καθοριστεί ως «Έτος της Ελλάδας στην Ρωσία» και «Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα», με συμφωνία που επισημοποιήθηκε σε Κοινή Δήλωση την οποία υπέγραψαν οι δύο χώρες τον Οκτώβριο του 2013. Στόχος του είναι να οικοδομήσει χρήσιμες συνεργασίες αμοιβαίου οφέλους με ουσιαστικά οικονομικά αποτελέσματα, να συμβάλει στην προσέγγιση με ευρύτερα στρώματα της ρωσικής κοινωνίας, ιδίως στη ρωσική περιφέρεια, ανοίγοντας νέους τομείς επιστημονικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής συνέργειας, και αναζητώντας νέες αγορές για τον τουρισμό, τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική καινοτόμο παραγωγικότητα.

Comments are closed.