Η ημιμάθεια των media και η «ακτιβίστρια» κότα του MEGA

Η ημιμάθεια των media και η «ακτιβίστρια» κότα του MEGA

Βαρέλι χωρίς πάτο η ημιμάθεια καναλιών και εφημερίδων… Για άλλη μια φορά χτύπησε «κόκκινο» η αγραμματοσύνη και η ασχετοσύνη των ανθρώπων που εργάζονται στα media… Τρέχοντας μέσα στην άγνοιά τους να βαφτίσουν «ακτιβίστρια»… Μια δυσαρεστημένη – ενδεχομένως δραστήρια κοινωνικά, ιδιωτική υπάλληλο επειδή άφησε μια κότα στην αυλή του Μαξίμου!

Προφανέστατα αποτελεί είδηση η πράξη της Αυγής Βουτσινά και αναμφισβήτητα τα media οφείλουν να τη μεταδώσουν… Αλλά αυτό, δεν είναι και δεν λέγεται «ακτιβισμός»!

Η ημιμάθεια των media και η «ακτιβίστρια» κότα του MEGA

Πρόκειται – το λιγότερο, για σύγχυση να βαφτίζεις ακτιβισμό, μια πράξη αντίδρασης, δυσαρέσκειας, πικρίας, ακόμη και προδοσίας που μπορεί να αισθάνεται ένας πολίτης-ψηφοφόρος από το κόμμα του! Επίσης, το γεγονός ότι ο ίδιος αυτός πολίτης, ατομικά εκδηλώνει συχνά και δημόσια τη δυσαρέσκειά του, πάλι δεν τον καθιστά «ακτιβιστή»… Τα κίνητρά του είναι αντικείμενο άλλης επιστήμης… Και σίγουρα εμπίπτει στη μεγάλη κατηγορία των διασήμων για 15’!

Τώρα αν τα media εκτιμούν ότι πρέπει να του αφιερώνουν χρόνο, πέρα από τη μετάδοση του γεγονότος, όπως για παράδειγμα έκανε εχθές το MEGA στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων «σκιαγραφώντας» το προφίλ της Αυγής Βουτσινά, σε ένα χλιδάτο ρεπορτάζ διάρκειας σχεδόν 2,5 και πλέον λεπτών, με λεπτομέρειες από τη γέννηση, τη ζωή και την πορεία της κότας σε αυτό τον μάταιο κόσμο, είναι προφανώς δικαίωμά του!

Και για να το ξεκαθαρίσουμε δεν εγκαλούμε τη διεύθυνση ειδήσεων του καναλιού, γιατί διακρίναμε υπέρμετρο αντιπολιτευτικό ζήλο στις προθέσεις αυτού που παρήγγειλε το ρεπορτάζ (για την «ακτιβίστρια» κότα)… Απλώς διακρίναμε ένδεια και ημιμάθεια!

Comments are closed.