Ανώτατο συντελεστή 50% στα εισοδήματα προτείνει η κυβέρνηση

Φορολογική κλίμακα με ανώτατο συντελεστή 50% -από 42% που ισχύει σήμερα για τους μισθωτούς και 33% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες- φέρεται να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, το οικονομικό επιτελείο έδωσε στους δανειστές το σχέδιο με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, το οποίο αναμένεται να φέρει στα δημόσια ταμεία 300 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Στόχος της αναμόρφωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος είναι όχι μόνο να καλυφθούν τα κενά στον προϋπολογισμό του 2016 αλλά και να ενισχυθούν τα έσοδα του 2017.

Παράταση προστασίας των «κόκκινων» δανείων 

Στην παράταση της προστασίας που υπάρχει για τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας έως τις 15 Μαρτίου συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Έτσι, τα «κόκκινα» δάνεια δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν από τις τράπεζες σε ξένα funds μέχρι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Παράλληλα, η ελληνική πλευρά ζήτησε την μόνιμη εξαίρεση των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία από την όλη διαδικασία.

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για οριστική λύση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων θα συνεχιστούν αύριο.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.