Υπέρμαχοι σκοταδιστές της ελευθερίας του λόγου!

Σώτη - Πρετεντέρης

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η μ@λ@κί@ θα πάει σύννεφο στα ΜΜΕ από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η πειραματική σκηνή του Εθνικού ασχολείται με τον Σάββα Ξηρό!

Όσο όμως κι αν προετοιμαστεί κανείς, η (ελληνική) πραγματικότητα πάντα θα μας ξεπερνάει και θα μας εκπλήσσει! Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινοβραδινή εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη που αναρωτιόταν «αν υπάρχουν όρια στην τέχνη». Δηλαδή π@π@ριές. Ναι, π@π@ριές!

Διότι έναν χρόνο πριν ο Ζεσουισαρλί Πρετεντέρης υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου δάκρυζε από τα παράθυρα του MEGA για τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης στο γαλλικό Charlie Hebdo… Ενώ εχθές δάγκωνε! Και δεν αναγνώριζε το ίδιο δικαίωμα στους συντελεστές της παράστασης του Εθνικού, απαιτώντας να κατέβει το έργο, όπως έγραψε στο άρθρο του στα ΝΕΑ!

Μία από τα ίδια και η καλεσμένη του κυρία Ζεσουισαρλί Σώτη Τριανταφύλλου που έγραφε για την επίθεση στο περιοδικό, «Πολλοί από τους συνομιλητές μου έχουν επιφυλάξεις για τα όρια της ελευθερίας του λόγου ή δεν ξέρουν τι σημαίνει το κεκτημένο αυτό δικαίωμα»… Αυτά πέρυσι, διότι εχθές μόνο το λιθοβολισμό των συντελεστών της παράστασης δεν ζήτησε!

Comments are closed.