Σάλος με τον Αμερικανό συγγραφέα που τάσσεται υπέρ της… νομιμοποίησης του βιασμού

Αμερικανό συγγραφέα που τάσσεται υπέρ της... νομιμοποίησης του βιασμού

O 36χρονος Αμερικανός βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την απόφασή του να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους φαν του – Ωστόσο, τα σωβινιστικά του βιβλία και άρθρα τον έχουν καταστήσει ανεπιθύμητο σε πολλές χώρες

Τον έχουν κυνηγήσει οργισμένα πλήθη φεμινιστριών, του έχουν πετάξει ποτά στο πρόσωπο γυναίκες σε μπαρ και διάφοροι πολιτικοί έχουν προτείνει να του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα τους, λόγω των αποκρουστικών απόψεών του σχετικά με την νομιμοποίηση του βιασμού.
Ωστόσο, πριν αυτοανακηρυχθεί «καλλιτέχνης του καμακιού», γράφοντας μάλιστα 15 e-book σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να προσεγγίσει και να «ρίξει» γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων και πριν αρχίσει να διαδίδει τις σωβινιστικές απόψεις του ανά την υφήλιο, ο Daryush Valizadeh ήταν ένας απλός μικροβιολόγος που διατηρούσε blog.

O 36χρονος Αμερικανός από την πόλη Μέριλαντ βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την απόφασή του να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια περιοδεία, ώστε να συναντήσει τους – αποκλειστικά ανδρικού φύλου – φαν του σε 45 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, όπου ισχυρίστηκε μάλιστα ότι σκοπεύει να μπει κρυφά, χωρίς να ζητήσει βίζα.

«Οι γκέι αρχές της Αυστραλίας δεν μπορούν να με σταματήσουν», είπε ο Valizadeh, επίσης γνωστός και ως Roosh V,  προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από φεμινιστικές – και άλλες – οργανώσεις που πιστεύουν πως τα γραπτά του ενθαρρύνουν τον βιασμό, την κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών.

Παρά την αλαζονεία που διακρίνει σήμερα τον Valizadeh, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος σε πολλές χώρες πέραν της Αυστραλίας, στο ξεκίνημα της καριέρας του ο ίδιος δεν τολμούσε καν να βάλει το όνομά του στα μισογυνιστικά του δημοσιεύματα. Εκείνη την εποχή εργαζόταν ως μικροβιολόγος και διατηρούσε blog το οποίο υπέγραφε με το ψευδώνυμο DC Bachelor. Μέσω αυτού του «βήματος» παρείχε συμβουλές στους αναγνώστες του για το πώς μπορούν να αυξήσουν τις επιτυχίες τους στο αδύναμο φύλο, πάντα μέσω της εξαπάτησης και διάφορων ανήθικων κόλπων.

Το 2017, ο Valizadeh θεώρησε ότι οι φαν του είχαν πλέον αυξηθεί αρκετά ώστε να αποτολμήσει να δημοσιεύσει το πρώτο βιβλίο του με τον χυδαίο τίτλο «Bang» (την αμερικανική αργκό λέξη για το σεξ). Σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, το βιβλίο περιλαμβάνει μια «νέα βελτιωμένη αδίστακτη προσέγγιση» που του επιτρέπει να κάνει σεξ με εκατοντάδες γυναίκες. Το πρώτο αυτό βιβλίο ακολούθησαν πολλά ακόμη, με τίτλους όπως «Bang Colombia», «Bang Iceland», «Bang Poland» κ.λπ. τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τα media ως «οδηγοί βιασμού».

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός δεν φαίνεται να προβληματίζει καθόλου τον 36χρονο Αμερικανό, ο οποίος είχε μάλιστα γράψει ένα άρθρο το 2015, επιχειρηματολογώντας υπέρ της νομιμοποίησης του βιασμού (υπό ορισμένες προϋποθέσεις) από την αμερικανική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, είχε ισχυριστεί ότι εάν το κράτος καθιστούσε νόμιμους τους βιασμούς που λαμβάνουν χώρα στον ιδιωτικό χώρο του δράστη, αυτό θα δίδασκε τις γυναίκες να είναι πιο προσεκτικές και να μην μένουν ποτέ μόνες με έναν άνδρα με τον οποίον δεν σκοπεύουν να κάνουν σεξ! Αυτή η ακραία (σχεδόν εγκληματική) άποψη δεν προκαλεί έκπληξη, αφού ο 36χρονος έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες των ανδρών, ανίκανες για οποιουδήποτε είδους εργασία, ηλίθιες και διεφθαρμένες.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.