Βουλή: Υπάρχουν κενά στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη

Σταύρος Ψυχάρης

Τα κενά στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη επιβεβαίωσε η Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή του ζήτησε να παρουσιάσει αντίγραφα και αποδεικτικά των δηλώσεων που ισχυρίζεται ότι έχει καταθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, που ερευνά τα δάνεια του ΔΟΛ και τους λογαριασμούς Ψυχάρη στο Λονδίνο, είχε ζητήσει να γίνει έλεγχος από την Επιτροπή της Βουλής. Για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των παρελθόντων ετών η Επιτροπή απευθύνθηκε στην Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, η οποία απάντησε πως ο Στ. Ψυχάρης παρουσίαζε κενά στην κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες. Ειδικότερα κατέθεσε δηλώσεις το 1996 – 1997, μετά παρουσίασε κενό ως το 2001 που κατέθεσε, ακολούθησε νέο κενό έως και το 2008 ενώ τα επόμενα έτη (2009 και μετά) υπήρχε κανονική κατάθεση δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στον εισαγγελέα τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο καθώς δεν προσκόμισε τα στοιχεία που του ζητήθηκαν για την δήλωση πόθεν έσχες του 2012. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο βουλευτής δεν είχε καταθέσει δήλωση και του ζητήθηκε να καταθέσει. Όμως, και όταν την κατέθεσε, διαπιστώθηκε πως είχε κενά και του ζητήθηκαν νέα στοιχεία, τα οποία ποτέ δεν προσκόμισε.

Όσον αφορά τον Αλ. Μητρόπουλο ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεσή του είχε ρωτήσει την Επιτροπή αν έχει λογαριασμό σε ξένη τράπεζα στο Λονδίνο. Η Επιτροπή ρώτησε τον Αλ. Μητρόπουλο και εκείνος απάντησε πως διαθέτει λογαριασμό, αλλά αυτός δεν έχει χρήματα. Η Επιτροπή θα ζητήσει την κίνηση του λογαριασμού από την τράπεζα.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.