Γεννηματά στο «Ακραίως»: Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, να συναντηθεί η κεντροαριστερά

Γεννηματά στο «Ακραίως»:

Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή.

“Η κ. Γεννηματά τόνισε πως “η χώρα δεν αντέχει να πάει σε εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, αλλά η λύση πρέπει να δοθεί από την τωρινή Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ δεν καίγεται για θέσεις και αξιώματα. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και βεβαίως χρειάζεται εθνική συνεννόηση”.”

Όσον αφορά το προσφυγικό:

Κατέθεσα σχέδιο δέκα προτάσεων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον διαχωρισμίο προσφύγων-μεταναστών, αλλά όχι τα κλειστά κέντρα μεταναστών, ενώ πρέπει να ενισχυθούν οι δομές των προσφύγων”.

“Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά αναρωτήθηκε αν “υπάρχει σχέδιο για τη χώρα που έχει αποδεχθεί ο Τσίπρας και δεν γνωρίζουμε; Να αρχίσει άμεσα η επαναπροώθηση μεταναστών. Η διεθνής κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αρχίσει άμεσα η επαναπροώθηση μεταναστών” και κατέληξε: “Όποιος δεν είναι συνεπής στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει να έχει κυρώσεις. Χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.Η ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της, εμάς θα μας κρίνει η μεγάλη βάση της παράταξης.”

Να συναντηθούμε όλα τα στελέχη της κεντροαριστεράς μακριά από λογικές κομματικών μηχανισμών”.

Comments are closed.