Βέλγιο: Ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης

Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση, δύο ώρες έπειτα από μία έφοδο των αρχών σε μια κατοικία σε σχέση με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.

τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης

Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Τοπικά ΜΜΕ
Για ανταλλαγή πυρών και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση στο νότιο προάστιο Forest σχετίζεται με τα τρομοκρατική χτυπήματα στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Η εφημερίδα Dernière Heure αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε όπλο καλάσνικοφ –κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη- και ότι ο ένοπλος ή οι ένοπλοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Το βελγικό αυτό προάστιο είναι κοντά στο Μολενμπέκ, «σπίτι» ορισμένων εκ των τρομοκρατών που συμμετείχαν στις επιθέσεις του Παρισιού.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Marc John Ghyssels σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Soir αλλά τόνισε ότι δεν έχει γίνει γνωστό πόσους ύποπτους αναζητά η αστυνομία.

Από τον Νοέμβριο, οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό πιθανών συνεργατών των μακελάρηδων του Παρισιού.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.