Μολότοφ και χημικά στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν απόψε το βράδυ, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, και μετά την ολοκλήρωσή του στα Εξάρχεια, με πρωταγωνιστές ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες εκτόξευσε μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Μολότοφ και χημικά

Οι δράστες ήταν στην πλατεία και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές, ενώ προχώρησαν και σε δύο προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της αστυνομικής παρέμβασης κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστες, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.
«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί ο,τιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».

Eπεισόδια μετά το τέλος του συλλαλητηρίου στα Εξάρχεια

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά και να πετούν μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, για να τους απωθήσουν, ενώ προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Από νωρίς το πρωί, συνδικάτα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντιο στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στην Βουλή.

Το πρωί της Κυριακής ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, έδωσαν το παρών 6.000 και 400 άτομα αντιστοίχως.

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι και ένστολοι-συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ το ΠΑΜΕ,  στο πλαίσιο της απογευματινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».

Ενταση και μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Εγνατία στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησα άτομα που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού – φορολογικού.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία και εκτόξευσε βόμβα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν παραταχθεί κοντά στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την περιοχή και στη συνέχεια και να εκτονωθεί η ένταση.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.