Τα ΜΜΕ που «ξεσκίζουν» την κυβέρνηση μαζεύουν όλη τη διαφήμιση

Θέμα - Σκάι - Τα ΝΕΑ - ΒΗΜΑ - ΔΟΛ

Χορός εκατομμυρίων σε ένα παιχνίδι δίχως κανόνες…

Πρώτα τα δεδομένα: από ένα σύνολο 31 Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που πήραν διαφήμιση από τις τράπεζες το 2015 (χρονιά διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ), πάνω από 200.000 ευρώ… Μόνο 1 ΜΜΕ (και ολογράφως, ένα) υποστηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα! Και φυσικά πρόκειται για την εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

Από τα υπόλοιπα 30 ΜΜΕ, με εξαίρεση την «Εφημερίδα των Συντακτών» που στέκεται σχετικά «φιλικά», ασκώντας την πιο ήπια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ… Δηλαδή 29 ΜΜΕ (και ολογράφως, είκοσι εννέα), αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα από άγρια έως κανιβαλικά!

Από αυτά τα 29 ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση από άγρια έως κανιβαλικά, τουλάχιστον τα 8 ΜΜΕ έβαλαν στα ταμεία τους από τη διαφήμιση των τραπεζών περίπου 18 εκατ. ευρώ το 2015, χρονιά διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ!

Ανάμεσα στα 8 ΜΜΕ που έβαλαν στα ταμεία τους περίπου 18 εκατ. ευρώ, πρώτο στη λίστα με τα περισσότερα έσοδα από τις διαφημίσεις των τραπεζών είναι ο ΣΚΑΙ και «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με περίπου 3.500.000 εκ. ευρώ. Για τα δύο συγκροτήματα Τύπου της οικογένειας Αλαφούζου δεν χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά για το πώς αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ! Είναι γνωστό. Επίσης δεν χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά ούτε για την αντιπολιτευτική διάθεση των Μέσων του ΔΟΛ που έβαλαν στα ταμεία τους περίπου 2.800.000 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που εισέπραξε περίπου 2.500.000 εκ. ευρώ! Ο κατάλογος φυσικά συνεχίζεται με τον ΑΝΤ1, το MEGA κ.ά που επίσης εισέπραξαν πάνω από 1.500.000 εκ. ευρώ το 2015 που κυβερνούσαν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Συμπέρασμα: το πρόβλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε το τρίτο μνημόνιο που ψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία, ούτε τα 5.4 δις μέτρα που είναι υποχρεωμένη να ψηφίσει, ούτε καν ο «κόφτης» που ενδεχομένως της επιβληθεί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση… Το πρόβλημα της κυβέρνησης Τσίπρα ενάμιση χρόνο μετά, παραμένει η διαπλοκή και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ!

Είναι οξύμωρο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια… Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί να θεσπίσει κανόνες διαφάνειας. Διότι για να το ξεκαθαρίσουμε, το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα ΜΜΕ που παίρνουν διαφήμιση ούτε οι τράπεζες που δίνουν… Έτσι λειτουργεί η αγορά και ο ανταγωνισμός. Για να λειτουργήσουν όμως αυτά… Πρέπει νωρίτερα η πολιτεία να επιβάλλει τους κανόνες του «παιχνιδιού»! Και δυστυχώς η ελληνική δημοκρατία ακόμη και σήμερα δεν τα έχει καταφέρει… Με αποτέλεσμα να νοθεύεται η ίδια η δημοκρατία!

Comments are closed.