«Μακριά από τον Σαββίδη» διαμηνύουν οι αμερικανοί στην Αθήνα

Σαββίδης - Τσίπρας

Η επίσκεψη Πούτιν, οι τηλεοπτικές άδειες, ο ΠΑΟΚ και η ρωσική μαφία

Αυξάνονται οι αμερικανικές πιέσεις στο Μαξίμου… Δύο εβδομάδες πριν την επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα… Και λίγα μόλις 24ώρα πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κοινή συνισταμένη των δύο γεγονότων που εκ πρώτης όψεως δεν τέμνονται πουθενά… Η επιθυμία των αμερικανών να βάλουν φρένο στις όποιες (φιλικές) διαθέσεις της Αθήνας απέναντι στο ρωσικό παράγοντα.

Διότι εκτός από το προφανές, δηλαδή ότι η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα ανοίγει ξανά το ενεργειακό… Με αποτέλεσμα οι αμερικανοί να ανησυχούν, μιας και επιθυμούν την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο… Υπάρχει και το σκέλος των τηλεοπτικών αδειών που συνδέεται – προς το παρόν μόνο σε επίπεδο διαρροών, με την πρόθεση του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό.

Ένας επιχειρηματίας που ως γνωστόν ανήκει στον κύκλο των συνομιλητών του ρώσου προέδρου… Και – επίσης ως γνωστόν, έπαιξε και παίζει, καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση Ελλάδας – Ρωσίας. Ενώ για πολλούς είναι το πρόσωπο που άνοιξε την πόρτα του Κρεμλίνου στον Αλέξη Τσίπρα!

Το ενδεχόμενο λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης να διεκδικήσει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με κάποιον άλλον έλληνα επιχειρηματία… Οι αμερικανοί δεν το βλέπουν με καθόλου καλό μάτι! Για αυτό και έχουν ενημερώσει αρμοδίως τους υπεύθυνους, «Μακριά από τον Σαββίδη»!

Μάλιστα ορισμένες πηγές δεν θεωρούν άσχετα από τα παραπάνω τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ… Και ειδικότερα την προσπάθεια που γίνεται να συνδεθεί ο δικέφαλος του Βορρά με εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε στα πρότυπα της μαφίας και εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο διάστημα.

Comments are closed.