Κόντρα στο «Ακραίως» για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα στο «Ακραίως» για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλούς τόνους για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κ.Ζαχαριάδης, Ν. Δένδιας και Ανδρ. Λοβέρδος, στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για εγκατάλειψη του παράλληλου προγράμματος ο Κ. Ζαχαριάδης επισήμανε τη ρύθμιση για την πρόσβαση στη δημόσια υγεία και ότι «απέκτησαν πρόσβαση 2,5 εκατ. άνθρωποι που πριν δεν είχαν». «Αυτό δεν είναι παράλληλο πρόγραμμα; Όταν φέρνουμε τα νομοσχέδια, που είναι υπό διαβούλευση με τους θεσμούς, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου για τσιγάρα, ποτά αυτό δεν είναι παράλληλο πρόγραμμα;» είπε απευθυνόμενος στον Ανδρ. Λοβέρδο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «υπάρχουν δυσκολίες αλλά μην φέρνουμε την καταστροφή» ενώ αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις επέμεινε ότι : «Θα πάμε με το γράμμα της συμφωνίας. Έχουμε μια συμφωνία την οποία πρέπει να την τηρούμε».

«Δεν έχει πει μια αλήθεια ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι περίπου προφανές πλέον» τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας και σχολίασε ότι «η κοινωνία σε μεγάλο ποσοστό απορρίπτει αυτή την κυβέρνηση», κάτι που όπως πρόσθεσε καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

«Σε αυτή την κυβέρνηση οι πολίτες δεν μπορούν να βασιστούν. Μιλάμε για μια φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή απεριορίστου χρόνου, τεράστια επιβάρυνση της οικονομίας με αποτέλεσμα κλείσιμο επιχειρήσεων που σημαίνει αύξηση ανεργίας και συνολική φτωχοποίηση» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει: «Αφού φάμε στο κεφάλι τα ανόητα μέτρα που πέρασε τώρα η κυβέρνηση θα έρθουν και τα επιπλέον 3,6 δις. ευρώ σε μέτρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τον Σεπτέμβρη παράλληλο πρόγραμμα και ισοδύναμα. Ο κ. Φίλης έλεγε φόρους να πάρουμε από τέσσερις μεγάλες οικογένειες θα τα καλύψουμε και έτσι κέρδισαν τις εκλογές», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέτρεψε την ανάπτυξη. «Η οικονομία πήγαινε σε ανάπτυξη. Μας γυρίζει πίσω, χάνουμε ανάπτυξη 6%», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Ή είσαι φίλος της οικονομικής δραστηριότητας και των επενδύσεων ή είσαι φίλος της ύφεσης και τότε πρέπει να μας απαντήσεις γιατί είσαι και κυβέρνηση πως θα βρεις τα χρήματα και δεν θα κάνεις περικοπές σε συντάξεις».

Απαντώντας ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι «επιτέλους ανοίγει η κουβέντα για την επιχειρηματικότητα στη χώρα» και πως 42 επιχειρήσεις μπαίνουν στη διαδικασία απορρόφησης του πακέτου Γιούνκερ. Επιπλέον, απαντώντας στις αιτιάσεις για την ανεργία και την οπισθοδρόμηση της οικονομίας που του απηύθυναν Νίκος Δένδιας και Ανδρέας Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων ότι «διανύσαμε το πρώτο τετράμηνο του ‘16 την καλύτερη περίοδο από το 2001», σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ.

«Μπαίνουμε σε ένα πλήρες αδιέξοδο γιατί η οικονομία θα συνεχίσει την υφεσιακή της πορεία για 7ο χρόνο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει», τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας ενώ σε ερώτηση για το αν μια κυβέρνηση της ΝΔ θα «έσκιζε» τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη» αν γίνονταν εκλογές πριν τη ψήφισή του απάντησε ότι «κόφτης υπό την ευρεία έννοια υπάρχει από το τέλος του 2014» τονίζοντας όμως ότι αυτό είναι προκαταβολική νομοθέτηση και πως «τα σκισίματα είναι του κ. Τσίπρα. Εμείς δεν έχουμε να σκίσουμε τίποτα αλλά να καταθέσουμε μια συνολική πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας».

«Αν είχαν γίνει εκλογές τώρα θα είχαμε γλιτώσει απ’ όλο αυτό το πράγμα» υπογράμμισε ο ίδιος.

Comments are closed.