O Μπόρις Τζόνσον κερδίζει διαγωνισμό προσβλητικής ποίησης κατά του Ερντογάν

Μπόρις Τζόνσον - Ερντογάν

Χρηματικό έπαθλο 1.000 λιρών θα λάβει ο τέως δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον για προσβλητικό ποίημα που έγραψε κατά του Ταγίπ Εντογάν, κερδίζοντας σε διαγωνισμό κατά της λογοκρισίας. Ο τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως εξπέρ του αυνανισμού που συνουσιάζεται με κατσίκα.

Στη διάρκεια συνέντευξης για το ελβετικό περιοδικό Die Weltwoche, ο δημοσιογράφος προκάλεσε τον Τζόνσον να αυτοσχεδιάσει ένα ποίημα στο πλαίσιο του «διαγωνισμού προσβλητικής ποίησης για τον πρόεδρο Ερντογάν», τον οποίο διοργάνωσε το βρετανικό περιοδικό Spectator.

Η ασυνήθιστη πρωτοβουλία έρχεται ως αντίδραση στις προσπάθειες δίωξης ενός γερμανού κωμικού που εκφώνησε στην τηλεόραση ένα προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, θέλοντας να δείξει ότι η Γερμανία δεν λογοκρίνει τους δημοσιογράφους όπως η Γερμανία.

Ο Τζόνσον, πρώην αρχισυντάκτης του Spectator, προσέφερε τους εξής εμπνευσμένους στίχους:

There was a young fellow from Ankara
who was a terrific wankerer.
Till he sowed his wild oats
with the help of a goat,
but he didn’t even stop to thankera

‘H, σε ελεύθερη απόδοση:

Ήταν ένας τύπος από την Τουρκία
που ήταν μάστορας στη μ…..α.
Μέχρι που έσπειρε το σπόρο του
με τη βοήθεια μιας γίδας,
μα δεν της έδειξε ούτε ίχνος ευχαριστίας

Όπως σχολίασε ο τέως δήμαρχος, «αν κάποιος θέλει να αστειευτεί με τον έρωτα που ανθίζει ανάμεσα στον τούρκο πρόεδρο και μια κατσίκα, θα πρέπει να μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας».
Πηγή in.gr

Comments are closed.