Αδειάζει η Ειδομένη

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων – Σε δομές της Θεσσαλονίκης οι πρόσφυγες  

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης. Μέχρι το μεσημέρι είχαν απομακρυνθεί περίπου 1.110 πρόσφυγες.

Πρόσφυγες

Η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων ξεκίνησε από σκηνές που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του καταυλισμού και σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν από την Αττική.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ήδη από την Ειδομένη έχουν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη 23 λεωφορεία με 1.110 ανθρώπους.

Θα εγκατασταθούν στις δύο -από τις συνολικά έξι- πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ενοικιασθεί για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες έφτασαν σε παλιά βιομηχανική εγκατάσταση στη Σίνδο και στο Δερβένι, όπου γίνεται ο διαχωρισμός τους με βάση την υπηκοότητα.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 μέρες. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Ερωτηθείς για ποιό λόγο απαγορεύτηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων στο χώρο, ο υπεύθυνος για το Συντονιστιού κ. Γ. Κυρίτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι η Αστυνομία έκρινε ότι τις πρώτες ώρες της επιχείρησης, όταν θα μεταφέρονται άνθρωποι από τα αντίσκηνά τους, είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργεία στο χώρο ενώ αρνήθηκε ότι πρόκειται για κυβερνητική γραμμή.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.