«Εξαγγελίες δεν βοηθούν, στα γονίδια του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική»

 

Πουλάκης στο «Ακραίως» για εκλογικό νόμο

Πουλάκης στο «Ακραίως» για εκλογικό νόμο

 

Τα “ξίφη” τους διασταύρωσαν στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Ο κ. Πουλάκης, μάλιστα, κράτησε αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις προτάσεις και θέσεις που έχει διατυπώσει, λέγοντας: “Ο εκλογικός νόμος είναι μια μεγάλη θεσμική αλλαγή, είναι υπόσχεση και θα πραγματοποιηθεί. Είναι θέμα του πρωθυπουργού”. Σημείωσε δε με νόημα: “Δεν βοηθάει να γίνονται από τα κανάλια τεχνικού επιπέδου εξαγγελίες”.

“Για την αξιολόγηση τόνισε πως “η καθυστέρηση στην αξιολόγηση οφειλόταν στη σύγκρουση ΔΝΤ – Ευρώπης. Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης διατηρήθηκαν” ενώ για το χρέος είπε ότι “μπήκε ο οδικός χάρτης”.”

Στη συζήτηση πήρε μέρος και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: “Στο τέλος αυτής της διαδρομής θα έχουμε χαμηλότερα δημόσια έσοδα. Η διευθέτηση του χρέους θα έρθει το 2018, αν χρειαστεί, με σοβαρό κόστος. Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Ήταν ιστορικό λάθος η εκχώρηση του μίγματος φορολογικής πολιτικής στους δανειστές”, δήλωσε ότι “η Νέα Δημοκρατία μελετά σχέδιο με μειώσεις φόρων κ αύξηση εσόδων” και επισήμανε πως “Θα διαλύσουμε δομές με μεγάλο λειτουργικό κόστος”.

“Για τις επενδύσεις είπε: “Κανείς δεν θα βάλει τα λεφτά του σε ένα μαγαζί που κινδυνεύει να κλείσει. Οι καθυστερήσεις του παρελθόντος μας βαρύνουν ακόμα. Δεν χρειάζεται να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν θέση”.”

Από την πλευρά της, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, είπε: “Έχουμε μπει σε σπιράλ ύφεσης και νέων μέτρων λόγω της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης. Έχουμε μπροστά μας τρεις φορές περισσότερα μέτρα. Για κάθε δουλειά που διατηρείται στο Δημόσιο, απολύεται ένας στον ιδιωτικό τομέα. Όσο αυξάνονται οι φόροι και οι εισφορές, τα λεφτά θα πηγαίνουν στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Είναι Λάθος το μίγμα πολιτικής των προηγούμενων χρόνων, βασίστηκε στους φόρους και όχι στις δαπάνες. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει όσο συνεχίζεται ο διωγμός της ιδιωτικής οικονομίας”.

Comments are closed.