Η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα

Σταύρος

Σταύρος - Λυκούδης - Φώφη

 

Δηλώσεις Στ. Θεοδωράκη προσερχόμενος στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις

 

«Θα ήθελα να συγχαρώ κατ’ αρχάς την Επιτροπή για τη δουλειά που κάνει. Ξεκίνησαν 29, ο Γιάννης Τσαμουργκέλης πέθανε αλλά έχει αφήσει την παρακαταθήκη του. Και καθώς η κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος είναι απαραίτητο να δώσουμε λύσεις και προτάσεις στον ελληνικό λαό. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε: η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα με διάθεση για συγκρούσεις και χωρίς λαϊκισμούς -ούτε παλιούς λαϊκισμούς, ούτε νεολαϊκισμούς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Δημοσιογράφος: Υπήρξε θέμα για το πού και πώς θα καθόσασταν.

«Η δική μας διάθεση ήταν και είναι, οι αρχηγοί να κάθονται στα ορεινά  για να αφήνουν κάποιες θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά. Γιατί το καινούργιο δεν θα γίνει από αναπαλαίωση. Δε θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα».

Δημοσιογράφος: Το εγχείρημα της κεντροαριστεράς προχωράει;

«Για μας υπάρχει ένα εγχείρημα: Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα».

Comments are closed.