Άγρια επίθεση Φιλιππάκη σε Βενιζέλο

Φιλιππάκης - Βενιζέλος

Με τίτλο «Οι offshore του Βενιζέλου» κυκλοφορεί σήμερα η κυριακάτικη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κάνοντας λόγο για «Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ και του καταστροφικού PSI». Η εφημερίδα του Γιάννη Φιλιππάκη κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για υποκρισία, αφού όπως υποστηρίζει η ρύθμιση της κυβέρνησης για τις offshore που αναγκάστηκε να πάρει πίσω είναι πανομοιότυπη με αντίστοιχη ρύθμιση που είχε εισηγηθεί και ψηφιστεί από τον πρώην υπουργό το 2011.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει: «Με το γνωστό μένος που τον διακατέχει, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε από τους πρώτους να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τη ρύθμιση που είχε περάσει στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων σχετικά με τους περιορισμούς συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες. Αποδεικνύεται περίτρανα όμως ότι αυτή η διάταξη, του 2016, ήταν πανομοιότυπη με ρύθμιση που είχε ψηφιστεί από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο το 2011, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, για την απαγόρευση εξωχώριων εταιρειών αλλά μόνο σε κράτος μη συνεργάσιμο ή με προνομιακό φορολογικό καθεστώς».

Σε απάντησή του ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας» και για τη συνέχεια δίνει ραντεβού στα δικαστήρια: «Το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει αντιδράσει έως τώρα νομικά απέναντι στα συνεχή, ψευδή και ανούσια ως προς το περιεχόμενο, αλλά πάντα χυδαία ως προς το ύφος, δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» φαίνεται ότι αποχαλίνωσε τους υπεύθυνους της που τελούν με το φύλλο της Κυριακής 12/6 πράξη ακραίας δημοσιογραφικής αλητείας, η αντίδραση στην οποία προφανώς πλέον θα είναι δικαστική».

Άγρια επίθεση Φιλιππάκη σε Βενιζέλο

Comments are closed.