Υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα – Από Τρίτη η πτώση

Λιώσαμε…

 

Κόκκινο θα «χτυπήσει» και τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο υδράργυρος, ενώ «άνεμος δροσιάς» αναμένεται από την Τρίτη.

ΚαύσωναςΗ μέγιστη θερμοκρασία σήμερα ήταν 42 βαθμοί και καταγράφηκε στους Αγίους Θεοδώρους. Στους 41 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος στο Τατόι, τη Σπάρτη και τη Λάρισα, ενώ 40 έδειξε το θερμόμετρο, μεταξύ άλλων, στο κέντρο της Αθήνας, την Ελευσίνα και τις Σέρρες.

Ανάλογο θα είναι και αύριο το σκηνικό του καιρού, με τη θερμοκρασία σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο στους 38 με 40 βαθμούς και τοπικά 41, στη Βόρεια Ελλάδα στους 36 με 38, στα Δυτικά στους 35 με 37 και στο Αιγαίο στους 35, με εξαίρεση την Κρήτη που θα φτάσει στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Από τα βόρεια, ωστόσο, θα αρχίσουν να ενισχύονται οι βοριάδες στα 5-6 μποφόρ και την Τρίτη θα φτάσουν στα 9 μποφόρ, κάτι που θα φέρει και πτώση της θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς και με τίμημα την ταλαιπωρία στις παραλιακές οδούς, οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τις παραλίες της Αττικής, όπου «δεν έπεφτε καρφίτσα» μέχρι και τη δύση του ηλίου, ενώ σε αναζήτηση δροσιάς έσπευσαν και οι Θεσσαλονικείς.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.