«Η σύζυγός μου δολοφονήθηκε λόγω των πολιτικών της απόψεων»

Τι δηλώνει ο Μπρένταν Κοξ
Επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά μεγαλείο ψυχής, ο Μπρένταν Κοξ είπε ότι η βουλευτής θα ήθελε από τον κόσμο να υπερασπιστεί τα πιστεύω του και αποκάλυψε ότι ανησυχούσε για το ντιμπέιτ πριν από το δημοψήφισμα.

Μπρένταν Κοξ

«Η σύζυγός μου, που ήταν παθιασμένη υπέρμαχος της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της παγκόσμιας ανάπτυξης και ανησυχούσε για το προσφυγικό δράμα» είπε ο κ. Κοξ, και συνέχισε: «Πέθανε για τις πεποιθήσεις της… Ήταν πολιτικός και είχε ισχυρές πολιτικές πεποιθήσεις. Και πιστεύω ότι δολοφονήθηκε λόγω αυτών των πεποιθήσεων. Πιστεύω ότι πέθανε για αυτές και πιστεύω ότι θα ήθελε να τις στηρίξει στο θάνατο, όπως ακριβώς έκανε και στη ζωή».

Μάλιστα, εξήγησε ότι θέλει να διασφαλίσει ότι και ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσει να μάχεται για αυτά τα ιδανικά. Η Κοξ ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια του Bremain, δηλαδή της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μία μόλις ημέρα πριν από το θάνατό της διαδήλωνε στον Τάμεση με την οικογένειά της.

Σε πιο ανθρώπινο επίπεδο, ο Μπρένταν Κοξ μίλησε και για το πένθος της οικογένειας και των δύο παιδιών του. «Τα δύο πράγματα στα οποία έχω αφοσιωθεί το τελευταίο διάστημα είναι πώς θα στηρίξω και θα προστατέψω τα παιδιά μας και πώς θα διασφαλίσω ότι θα βγει κάτι καλό από όλο αυτό» δήλωσε στο BBC, και συμπλήρωσε: «Και αυτό που κάνει αυτή η δημόσια στήριξη και το κύμα αγάπης είναι ότι βοηθάει τα παιδιά να δουν ότι αυτό που αισθάνονται το νιώθουν και άλλοι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται ότι η θλίψη τους δεν είναι αφύσικη –ότι αισθάνονται αυτό τον πόνο πιο έντονα και πιο προσωπικά αλλά η αλήθεια είναι ότι η μητέρα τους ήταν άνθρωπος αγαπητός από πολλούς και έτσι, δεν είναι κακό να αισθάνονται θλίψη ή να κλαίνε».

Ο Μπρένταν Κοξ ανέφερε ότι θα θυμάται πάντα τη Τζο ως έναν άνθρωπο με ενέργεια, χαρά και πάθος για τη ζωή. «Δεν θα μετάνιωνε ούτε στιγμή… Έζησε κάθε λεπτό… Θυμάμαι τόσα πολλά από αυτή αλλά περισσότερο από όλα θα θυμάμαι για πάντα ότι αντιμετώπιζε τον κόσμο με αγάπη… Είχε έναν τρόπο μα αντιμετωπίζει τα πράγματα με ιδιαίτερο πνεύμα, δεν ήταν τέλεια να ξέρετε. Απλά ήθελε να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο, να συμβάλει και εμείς την αγαπάμε πάρα πολύ».

Ερωτηθείς εάν σκοπεύει να πολιτευτεί στη θέση της, ο Μπρένταν Κοξ απέκλεισε το ενδεχόμενο ισχυριζόμενος ότι προτεραιότητά του είναι να βοηθήσει την οικογένειά του να ξεπεράσει την τραγωδία.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.