Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

Αναγκαστική προσγείωση Kαναντέρ – Σώοι οι πιλότοι

 

Πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στα νοτιοδυτικά της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται από χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Το αεροσκάφος CL-215 συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια. Ευτυχώς, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους σώθηκαν, με τον έναν – σύμφωνα με πληροφορίες να έχει χτυπήσει ελαφριά στο χέρι. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα». Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ένα από τα οκτώ που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκοδάσος στη Στεφάνη Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου και στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Το πρωί της Κυριακής στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και 5 ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλη έκταση, ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.