Επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τουλάχιστον 10 νεκροί – Ακούστηκαν δυο εκρήξεις και πυροβολισμοί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 40 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ.

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας δήλωσε ότι ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. Μιλώντας στο Reuters, Τούρκος αξιωματούχος έκανε λόγο για δύο καμικάζι αυτοκτονίας, οι οποίοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά λίγο πριν φτάσουν στο σημείο όπου γίνεται ο έλεγχος των επιβατών.

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Οι πληροφορίες για την επίθεση παραμένουν συγκεχυμένες, με τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι οι δύο ένοπλοι βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου και άνοιξαν πυρ όταν έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Ο ένας καμικάζι πυροδότησε την ζώνη εκρηκτικών του κοντά στο χώρο από όπου αναχωρούν οι διεθνείς πτήσεις ενώ ο δεύτερος είχε κατευθυνθεί προς την αίθουσα αναχώρησης τοπικών πτήσεων.

Το BBC, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, μεταδίδει ότι στο αεροδρόμιο επικρατούν σκηνές χάους, με οδηγούς ταξί να μεταφέρουν τους τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία.

Μετά την αιματηρή επίθεση ορισμένες πτήσεις με προορισμό το Ατατούρκ ανακατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια ενώ εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι θα ακυρωθούν και ορισμένες πρωινές πτήσεις.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.