«Βολές» Τσακαλώτου σε κουαρτέτο

Τσακαλώτος

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση

 

Τη στάση των στελεχών των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών επικρίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με επιστολή του προς τους επικεφαλής του κουαρτέτου, Μπενουά Κερέ, Πολ Τόμσεν, Πιερ Μοσκοβισί και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με το Mega, στη 10 σελίδων επιστολή του, ο υπουργός καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση, καθώς δημιουργούν δυσκολίες και καθυστερήσεις στις συζητήσεις και εγείρουν συνεχώς νέες, παράλογες απαιτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τα τεχνικά κλιμάκια ότι ζητούν να ακυρωθούν νόμοι που έχουν ψηφισθεί και παρεμβαίνουν στην εθνική νομοθεσία.

Έδειξαν τις προθέσεις τους οι θεσμοί

Το θέμα είχε θέσει ο υπουργός Οικονομικών και κατά τη διάρκεια συνεδρίου του «Economist»  στο Λαγονήσι. Οι θεσμοί, είχαν φροντίζει από την πλευρά τους να κόψουν τον βήχα στην Αθήνα –που στόχευε σε πλεονάσματα της τάξης του 1,5% με 2% του ΑΕΠ στη μεταμνημονιακή εποχή.

Μάλιστα η Ρουμάνα οικονομολόγος Ντέλια Βελκουλέσκου, που μίλησε για λογαριασμό του ΔΝΤ στο ίδιο συνέδριο, πήγε ένα βήμα πιο κάτω την κουβέντα βάζοντας μέσα στο κάδρο των θερινών συστάσεων από τους δανειστές και την επισήμανση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Πηγή efsyn.gr

Comments are closed.