Η Φώφη Γεννηματά δεν ψηφίζει εκλογικό νόμο

Χατζής - Φώφη

Καταθέτει δικό της νομοσχέδιο

Την κατάθεση πρότασης νόμου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με βάση τα πέντε σημεία που ήδη έχει παρουσιάσει προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

«Εμείς δεν ψηφίζουμε αποσπασματικά σημεία» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Θέλουμε ένα νόμο γύρω από τα πέντε σημεία».

« Ο Τσίπρας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρει ευρεία συναίνεση και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή» είπε σε άλλο σημείο και διερωτήθηκε .«Γιατί βιάζεται; Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο;»

«Καταθέτουμε αντιπρόταση και πιστεύουμε ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η συνεννόηση πάνω σε αυτά» είπε η Φ. Γεννηματά και τάχθηκε υπέρ της ψήφου στα 17 σημειώνοντας ότι είναι η καλύτερη λύση η πολιτικοποίηση των νέων ανθρώπων. « Εμείς δεν κάνουμε πολιτική με βάση μικροκομματικά συμφέροντα, έχουμε ανοίξει πόλεμο στον λαϊκισμό» επέμεινε σε ερώτηση για το αν τη συμφέρει το δικαίωμα ψήφου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να μείνει καιροσκοπικά σε ένα μπόνους που πέρυσι έλεγε ότι είναι άδικο και δημιουργεί στρεβλώσεις» ενώ σε παρατήρηση ότι με τη στάση που κρατά γίνεται ουρά της ΝΔ τόνισε ότι :«Εμείς δεν είμαστε ουρά κανενός» και «δεν θα βάλουμε πλάτη σε τακτικισμούς του ενός και του άλλου».

«Προφανώς έχουν εκτιμήσει τώρα που βλέπουν τη μεγάλη τους φθορά ότι αυτό τους εξυπηρετεί» είπε εξάλλου για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε άλλο σημείο διερωτήθηκε δηκτικά «πώς γίνεται τη μια εβδομάδα να μου λέει ότι αν υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία για ένα μικρότερο μπόνους θα το φέρει και μέσα σε μια εβδομάδα να παρουσιάζει μια πρόταση από την οποία λείπουν τα 3 από τα 5 σημεία».

«Τους προκαλώ όλους, και τη ΝΔ που το θεωρούσε ληστρικό το μπόνους, και το Ποτάμι και τους Κεντρώους» είπε.

«Εγώ προτείνω μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα εξυπηρετεί μια εθνική γραμμή», είπε σε άλλο σημείο σχετικά με το αν θα προκαλέσει ακυβερνησία ο εκλογικός νόμος με απλή αναλογική χωρίς μπόνους.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε το συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας» σε ό,τι αφορά τυχόν συνεργασίες.

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα είναι μετεώρα

Σχετικά με τη συζήτηση για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς η κ. Γεννηματά τόνισε ότι αυτό είναι το ζητούμενο αλλά υπογράμμισε πως «το προηγούμενο διάστημα έγιναν μετέωρα βήματα» και πως γι’ αυτό δεν προχώρησε. «Εμείς επιδιώκουμε το σταθερό και το μεγάλο», είπε και άφησε αιχμές για τους προκατόχους της λέγοντας ότι παρέλαβε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ.

«Βλέπω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν, το στοίχημα δεν είναι να μαζευτούμε μόνο σε επίπεδο κορυφής», είπε και το ερώτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση.

«Τα επόμενα βήματα δεν θα μείνουν έτσι στο κενό. Χαίρομαι πολύ που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία μου» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν αποκλεισμοί» αναφορικά με το αν θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες για αρχηγία του νέου φορέα.

«Το ΚΙΔΗΣΟ θα στείλει τις προτάσεις του και εφόσον συμπεριληφθούν και τους καλύπτει το πλαίσιο θα είναι στις συζητήσεις», είπε σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς πρέπει να βασιστεί στην ηθική και όχι τόσο στις προγραμματικές συμφωνίες, είπε στη συνέχεια.

Comments are closed.