Διαβολική σύμπτωση ή… τρολάρισμα;

 

Διαβολική σύμπτωση ή... τρολάρισμα;

Ενα περιστατικό που θυμίζει λίγο τον ανταγωνισμό των προηγούμενων ετών…

 

Η γενική σε όλα τα επίπεδα υποχώρηση του Κυριακάτικου Τύπου έχει αφήσει πολύ πίσω του και τον ανταγωνισμό που υπήρχε τόσο στη βασική ύλη των εφημερίδων όσο και στα ένθετα περιοδικά που έκαναν δυναμικά την εμφάνιση τους στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Πλέον ελάχιστα ή καθόλου δεν απασχολούν τους εκδότες σε σχέση με το παρελθόν η εικόνα και η ύλη των ενθέτων περιοδικών (όσων έχουν απομείνει δηλαδή) και τα διατηρούν υποβαθμισμένα σε μπάτζετ και συνεργάτες ίσα ίσα για να προσελκύουν κάποιες διαφημίσεις που δεν μπορεί να απορροφήσει το κυρίως σώμα της εφημερίδας. Για αυτό και το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού έχει μειωθεί πολύ για τα ένθετα περιοδικά, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού έχει γίνει κάποιο θέμα ενθέτου εφημερίδας τα τελευταία χρόνια θέμα συζήτησης ή κατά το ελληνικότερον… talk of the town όπως συνέβαινε συχνά πυκνά στο παρελθόν. Αυτή την Κυριακή όμως συνέβη ένα ενδιαφέρον και ολίγον ιντριγκαδόρικο περιστατικό στα δύο εναπομείναντα «βασικά» ή «μεγάλα» ή όπως αλλιώς προτιμάτε να τα πείτε ένθετα περιοδικά του Κυριακάτικου Τύπου. Ενα περιστατικό που θυμίζει λίγο τον ανταγωνισμό των προηγούμενων ετών.

Το BHMAgazino έχει εξώφυλλο τον κορυφαίο έλληνα κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων, Σπύρο Γιαννιώτη. Οπως συνηθίζεται το θέμα εξωφύλλου συνοδεύεται από μεγάλο άρθρο και συνέντευξη του ανθρώπου που είναι στο εξώφυλλο. Στην περίπτωση μας το ΒΗΜΑ προσέγγισε τον Γιαννιώτη επειδή πριν από λίγες μέρες έκανε την τελευταία του κούρσα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και θα κλείσει την πολύχρονη και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Στο κομμάτι υπήρχε πλήρες ρεπορτάζ και φωτογράφιση του αθλητή για το περιοδικό του Βήματος. Ομως εντύπωση προκάλεσε ότι θέμα εξωφύλλου είχε τον Γιαννιώτη και το Big Fish του Πρώτου Θέματος.

Ρίχνοντας μια ματιά διαπιστώσαμε ότι το Big Fish δεν είχε την ίδια ιδέα με το BHMAgazino δηλαδή δεν κάλυψε το Big Fish ρεπορταζιακά το φινάλε του Γιαννιώτη στην Ελλάδα και την προετοιμασία του για το Ρίο οπότε θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ΟΚ εντάξει το ρεπορτάζ ήταν κοινό και κατά τύχη συνέπεσε η ταυτόχρονη δημοσίευση του ή ότι οι συντάκτες που κάλυψαν το θέμα συνεννοήθηκαν να μπει ταυτόχρονα για να μην κάψει ο ένας τη δουλειά του άλλου.

Ομως το κομμάτι του Big Fish είναι ένα μικρό κείμενο γενικής αναφοράς και κατεύθυνσης για τον Γιαννιώτη διανθισμένο με 1-2 ατάκες του ενώ και η φωτογραφία εξωφύλλου είναι όπως μάθαμε φωτογραφία αρχείου. Με δεδομένο ότι ο Γιαννιώτης καλός χρυσός και άγιος είναι αλλά δεν είναι δα και ο… Κριστιάνο Ρονάλντο για να του δώσεις ένα εξώφυλλο χωρίς κανένα συνοδευτικό θέμα μέσα και να το κάνεις αυτό μάλιστα την ίδια μέρα που ο ανταγωνιστής σου έχει τον Γιαννιώτη εξώφυλλο με συνέντευξη κλπ δύο είναι οι εξηγήσεις. Είτε το θέμα για το Γιαννιώτη υπήρχε κάποιο διάστημα στο ψυγείο του Big Fish και κατά διαβολική σύμπτωση επελέγη να μπει την ίδια μέρα με το BHMAgazino, είτε κάποιος σφύριξε στο Πρώτο Θέμα τι εξώφυλλο και πρώτο θέμα έχει το BHMAgazino και για na το… τρολάρει έφτιαξε ένα τσάτρα πάτρα «αντίλογο».

Comments are closed.