Τσαβούσογλου: Δεν θα δώσει η Ελλάδα άσυλο στους πραξικοπηματίες

Η Ελλάδα θα εκδώσει τους αξιωματικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο καταφεύγοντας με ελικόπτερο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου: Δεν θα δώσει η Ελλάδα άσυλο στους πραξικοπηματίες

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου είπε πως το πρωί είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος όπως είπε ο Τσαβούσογλου, του δήλωσε τη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα. Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, δεν ήταν ακόμη γνωστό το ζήτημα με το ελικόπτερο, είπε ο Τούρκος υπουργός.

Αργότερα οι δύο υπουργοί είχαν νέα τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία ο Τσαβούσογλου ανέφερε στον Έλληνα ομόλογό του το τουρκικό αίτημα περί έκδοσης. Στις δηλώσεις που έκανε, ο Τσαβούσογλου είπε πως «ο κ. Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, αλλά ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί ο διαδικασία θα γίνει η έκδοση».

Σημειώνεται ότι πολιτικό άσυλο ζήτησαν στην Ελλάδα οι οκτώ επιβαίνοντες του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στις 11.51 στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Το ελικόπτερο τύπου Black Hawk ανήκει στην τουρκική Αστυνομία και αφού εξέπεμψε SOS στις 11:45, προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51.

Και οι 8 άνδρες κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολη, ενώ το ελικόπτερο φυλάσσεται.

Πρόκειται για 2 επιλοχίες (37 χρονών), 3 λοχαγούς (οι δύο 36 χρονών και ο ένας 34) και 3 ταγματάρχες ( οι δύο 41 χρονών και ο ένας 35). Σημερα το απογευμα ή αυριο το πρωι ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν θα παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο καθώς επισης και για την ποινική-διοικητική τους απέλαση και κατόπιν θα εξεταστεί το αίτημα ασύλου.

Κατηγορούνται όλοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.