Η κυβέρνηση του ρύθμισε το δάνειο και ο εκδότης της χάρισε τη σιωπή του

Η κυβέρνηση του ρύθμισε το δάνειο και ο εκδότης της χάρισε τη σιωπή του

Το λες και εξαγορά

 

Τελικά είναι στη φύση της εξουσίας και των ΜΜΕ να διαπλέκονται… Κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα… Δεν έχει σημασία το εύρος της διαπλοκής ή το μέγεθος… Αλλά η ίδια η σχέση… Αφορμή για τον εν λόγω στοχασμό, προσφέρει η πληροφορία που θέλει μικρό παραδοσιακό εκδότη που προέρχεται από το ιστορικό κέντρο να προχώρησε με τη βοήθεια της κυβέρνησης σε ρύθμιση ενός υψηλότατου δανείου που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κάτι παράνομο ή ανήθικο… Αντίθετα είναι πέρα για πέρα θετικό όταν αυτό δεν περιορίζεται σε όσους έχουν πρόσβαση στην εκάστοτε εξουσία, αλλά εκτείνεται στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων που ταλαιπωρούνται 7 χρόνια από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Δυστυχώς όμως, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όταν κάποιος μεσολαβεί συνήθως ζητάει και αντάλλαγμα! Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα… Αφού καμία σχέση ανάμεσα σε μια εταιρία ΜΜΕ και την εκάστοτε εξουσία δεν είναι αθώα… Για παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μικρός εκδότης ρύθμισε ένα δάνειο που ήταν έτοιμο να τον κατασπαράξει και για αντάλλαγμα προσέφερε στήριξη στην κυβέρνηση μέσω της εφημερίδας του! Λέγεται και εξαγορά (της σιωπής του)!

Comments are closed.