Σε ποια περίπτωση οι τηλεοπτικές άδειες από 4 θα γίνουν 5;

Άδειες

Προϋποθέσεις και διαδικασία αλλαγής του αριθμού που θα δημοπρατηθεί

«Ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών μπορεί να αλλάξει και οι τέσσερις να γίνουν πέντε»: Πρόκειται για μια δήλωση που την έχουν επαναλάβει πολλές φορές, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Πώς όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και ειδικά τώρα που ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη;

Η απάντηση είναι ότι για να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών πρέπει να συντρέχουν οι εξής δύο λόγοι: α) Να υπάρξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την 4η και τελευταία άδεια που θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο, ώστε αυτός που θα τη «χτυπήσει» να δώσει ένα εξωφρενικά μεγάλο ποσό, δηλαδή πολύ πάνω από την τιμή εκκίνησης που είναι τα 3.000.000 ευρώ. Και β) Να εκτιμηθεί ότι η αγορά μπορεί να «σηκώσει», δηλαδή να συντηρήσει έναν 5ο τηλεοπτικό σταθμό.

Στην περίπτωση λοιπόν που συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι… Τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του αριθμού των αδειών… Και εν συνεχεία να πάρει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει σχετικά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει τη δημοπράτηση συγκεκριμένα 4 αδειών.

Κατά συνέπεια, ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο… Η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα… Και σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνει άμεσα, δηλαδή τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου… Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Comments are closed.