«Όχι» στην πρόταση Εξεταστικής για το τρίτο μνημόνιο

Έντονη αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση

Την καταψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τραπεζικές συναλλαγές αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Βουλή.

Κυριάκος

Κατά της πρότασης της ΝΔ ψήφισαν 155 βουλευτές, υπέρ της πρότασης 96 βουλευτές ενώ 20 ψήφισαν «παρών», επομένως η πρόταση δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ τη στήριξαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους απόντος ωστόσο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη συζήτηση τοποθετήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης καθώς και οι υπ. Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπλ. υπ. Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης.

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με συνεχείς αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, ενώ τα αίματα άναψαν αρκετές φορές με αποκορύφωμα την τοποθέτηση του υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, ο οποίος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Δένδια.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.