Προσωπική απάντηση

ΕΡΤ

…στην ανακοίνωση των εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ

 

Προφανώς οι εκλεγμένες εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην ΕΣΗΕΑ έχουν κάνει μια παρανόηση. Δεν έχουν αντιληφθεί πως ελέγχονται (όπως όλοι οι εκλεγμένοι άλλωστε, σε οποιοδήποτε σωματείο, δήμο ή κυβέρνηση) από αυτούς που εκπροσωπούν.

Αντιθέτως, χαρακτηρίζουν τον έλεγχο αυτό “πραξικόπημα και δημιουργούν εντυπώσεις λέγοντας ψευδώς ότι καπηλευτήκαμε τον τίτλο “δημοσιογράφοι ερτ” ενώ το κείμενο είναι υπογεγραμμένο με τα ονοματεπώνυμα μας (με κεφαλαία γράμματα).

Κατηγορούν δε όσους υπογράψαμε το κείμενο (πλην των τωρινών εκπροσώπων της ΕΡΤ3) ότι έχουμε ηγεμονικές εμμονές και πως θέλουμε να εξαργυρώσουμε τον αγώνα. Αλήθεια τι ακριβώς εννοούν; ότι διαφωνήσαμε με την εξίσωση του μαύρου στην ερτ με την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών για να μην ενοχληθεί ο Σύριζα;

Σε ότι με αφορά (καθώς εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου) πιστεύω ότι η ΕΡΤ είναι αυτή που δεν έχει ιδιοκτήτες, οι αγώνες πάντως έχουν συμμετέχοντες. Και καλό είναι, αυτοί που εκλέχθηκαν να τους εκπροσωπήσουν όλους, να δείχνουν και τον ανάλογο σεβασμό σε όλους.

Και επίσης κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που βγάλατε (απευθύνομαι σε Γεωργίου και Παπαστάυρου) ως απάντηση στον Σταμάτη δεν ήταν ανακοίνωση, ήταν μια σούπα. Δεν έκανε καμία νύξη για το ότι τα λεγόμενα του συνιστούσαν έλεγχο φρονημάτων και πολιτική δίωξη. Και δεν ζητούσε από τη ΝΔ να τοποθετηθεί, αντίθετα βιαζόταν να την απαλλάξει. Ήταν μια άγαρμπη άσκηση ισορροπίας.

Τα λάθη συγχωρούνται ειδικά όταν κάποιος καλείται να συντάξει ανακοίνωση στις διακοπές του ή εν πλω. Η τωρινή απάντηση σας στην ανακοίνωση όμως ήταν κακεντρεχής, προσβλητική και ασυγχώρητη.

Λυπάμαι.
Μαρίνα Δεμερτζιάν

ΥΓ: Θα σας παρακαλούσα επίσης να με προσθέσετε στο mailing list για να λαμβάνω εγκαίρως τις ανακοινώσεις σας

Comments are closed.