Χωρίς την έγκριση των ΑΝ.ΕΛΛ. ψηφίζεται η ανέγερση τεμένους

ΒουλήΣτην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται απόψε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που περιλαμβάνει επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα.

Σταθεροί στις ιδεολογικές τους θέσεις, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν τη διάταξη, όπως έκανε και χθες στις αρμόδιες επιτροπές ο βουλευτής τους Γιώργος Λαζαρίδης.

Αντίθετα, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού.

Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου, η Αθήνα είναι πλέον η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ισλαμικό τέμενος για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στη χώρα μας.

Με τη διάταξη τροποποιείται το πολεοδομικό διάταγμα της περιοχής, ώστε να διαμορφωθούν δύο νέα αυτοτελή οικοδομικά τετράγωνα, που θα περιλαμβάνουν το τέμενος αλλά και χώρο αναψυχής-πρασίνου, όπως και τον αναγκαίο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του.

Το τζαμί, 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού.

Επί της ουσίας, πρόκειται να μετασκευαστεί κτίριο που υπάρχει εκεί.
Πηγή efsyn.gr

Comments are closed.