Μαζικές κατασχέσεις εν μέσω φορολογικής ασφυξίας

Θεοχάρης

Ανακοίνωση Θεοχάρη

Συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΓΓΔΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο.

Μόνο τον Ιούνιο προστέθηκαν 1,2 δις ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, διαμορφώνοντας το μέγεθος αυτό στα 6,8 δις ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες του 2016.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε πως:

· Βάσει της μέχρι τώρα φορολογικής αποδοτικότητας και της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική οικονομία, θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων στα 1,5 δις ευρώ μηνιαίως.

· Οι πολυδιαφημισμένες 100 δόσεις έχουν αποτύχει να δώσουν λύση στα πρόβλημα των υπέρμετρων φορολογικών βαρών του ελληνικού λαού, καθώς τα συνολικά ληξιπρόθεσμα ανέρχονται πλέον στα 90 δις ευρώ.

· Τα 4 εκατομμύρια συμπολιτών μας, που σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ έχουν πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, ανατρέπουν πλήρως το επιχείρημα της Κυβέρνησης πως η φοροεπιδρομή γίνεται στα εισοδήματα μόνο όσων μπορούν να πληρώσουν.

· Η αποδοτικότητα της φορολογικής διοίκησης μειώνεται ταχύτατα, καθώς η εισπραξιμότητα έναντι των νέων ληξιπρόθεσμων ανήλθε μόλις σε 14,6% το 2ο τρίμηνο του 2016, ενώ υπό κανονικές συνθήκες ο δείκτης αυτός θα έπρεπε να ανέρχεται στο 30%.

Και ενώ η φορολογική πολιτική επικεντρώνεται στην εξουθένωση και φτωχοποίηση του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει τις μαζικές κατασχέσεις χωρίς καμία κοινωνική μέριμνα. Χωρίς κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια εξαίρεσης, χωρίς σχέδιο δράσης ανάλογα με το ύψος και το διάστημα της οφειλής, ώστε να ξέρουν οι φορολογούμενοι τι να περιμένουν.

Δυστυχώς, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο κόφτης έχει ήδη ξεκινήσει από τα έσοδα. Σύντομα η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει κόφτη στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις.

Comments are closed.