Κουμουτσάκος: Εφικτή η αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Κουμουτσάκος

Εφικτή χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με συνέντευξη του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων ο ίδιος εκτιμά ότι «σ’ ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων».

Και συνεχίζει: «Υπ’ αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι’ αυτό – για εμάς τουλάχιστον – δεν θα είναι αιφνιδιασμός» προσθέτει.

Αναφερόμενος σε πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες τονίζει ότι η ΝΔ είναι ανοικτή σε συνεργασίες ουσίας. «Μπορούμε λοιπόν να συζητήσουμε με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν σ’ ένα πραγματικό άλμα της Ελλάδας προς τα εμπρός», αναφέρει και σημειώνει ότι η ΝΔ χρειάζεται να «διευρύνει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Όσον αφορά τις Συνταγματικές αλλαγές, ο κ. Κουμουτσάκος δεν απορρίπτει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με δύο προϋποθέσεις, «την αποσύνδεσή της από το ενδεχόμενο διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών» και τη «μη αλλοίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου πολίτευμα της χώρας».

Επιπλεόν, ο εκπρόσωπος της ΝΔ  κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στις εξελίξεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι μεταλλάσσεται «σε ένα ιδιότυπο Ερντογανικό καθεστώς που την απομακρύνει από την Ευρώπη» και σημειώνει ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η αδρανοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.