Στην κορυφή του κόσμου η Άννα

Στην κορυφή του κόσμου η Άννα

Δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο – Νέα ελληνική επιτυχία στο Ρίο

 

Έναν πραγματικό άθλο πέτυχε η Αννα Κορακάκη που στην πρώτη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό στον τελικό της σκοποβολής των 25 μέτρων.

Η 19άχρονη πρωταθλήτρια πριν από μερικές ημέρες είχε κατακτήσει το χάλκινο στο αεροβόλο 10 μέτρων, επιτυχία που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν άλλο Έλληνα αθλητή από το 1908 και μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα (δύο Ολυμπιακά μετάλλια στους σύγχρονους Αγώνες).

Η Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή στα ημιτελικά και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον μεγάλο τελικό εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή το μετάλλιο.

Αντίπαλος της εκεί ήταν η Γερμανίδα, Μόνικα Καρς, η οποία ενώ στην αρχή δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε ευστοχία την Ελληνίδα (6-0), στη συνέχεια, η αναμέτρηση έγινε… ντέρπι.

Η Γερμανίδα μειίωσε σταδιακά σε 6-2, 6-4 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 την Ελληνίδα σε ένα σημείο που έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της.

Η τελευταία σειρά των βολών ανέδειξε την Ελληνίδα νικήτρια με 4-3 και ήταν αυτή που της χάρισε το χρυσό!

Η 19χρονη πρωταθλήτρια της σκοποβολής προκρίθηκε στον τελικό στο Πιστόλι 25 μέτρων κι έτσι διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο τη γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Προηγουμένως η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι προκρίθηκε στον ημιτελικό των 25μ. πιστόλι με την δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά από 60 βολές (στόχο ακριβείας & στόχο ταχείας βολής).
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.