Ανασχηματισμός στο επιτελείο του Τραμπ

Ανασχηματισμός στο επιτελείο του Τραμπ

Ενισχύεται ο ρόλος των «σκληρών»
Το «στρατηγείο» της προεκλογικής του εκστρατείας αλλάζει, για άλλη μία φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ, βλέποντας τη μάχη του για τον Λευκό Οίκο να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε καίριες εκλογικές περιφέρειες.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας του Πολ Μάναφορ -που δέχεται κριτική για δραστηριότητές του στην Ουκρανία- μένει στη θέση του, αλλά μπαίνουν δύο νέοι επικεφαλής που θεωρείται ότι δείχνουν πως ο Τραμπ πρόκειται να διατηρήσει μέχρι τέλους τους σκληρούς τόνους.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, στην κορυφή του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ μπαίνει, ως CEO, ο Στέφεν Μπάνον του συντηρητικού Breitbart News και προάγεται σε μάνατζερ της εκστρατείας η Κέλιαν Κόνγουεϊ, από τον χώρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Ο Μάναφορ παραμένει επικεφαλής της εκστρατείας. Το στέλεχος έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο επικρίσεων επειδή είχε ρόλο σε παλιότερη προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία, όντας κορυφαίο στέλεχος της εκστρατείας του Βίκτορ Γιανουκόβιτς (του φιλορώσου που εξελέγη στη συνέχεια πρόεδρος της χώρας μέχρι την πτώση του που είχε ξεκινήσει την παρούσα κρίση).

Οι Μπάνον και Κόνγουεϊ είναι «φοβεροί άνθρωποι, είναι νικητές, είναι πρωταθλητές, και πρέπει να νικήσουμε» είπε ο Τραμπ μιλώντας στο Associated Press.

Στην πρώτη αποτίμηση της κίνησης του Τραμπ στα αμερικανικά ΜΜΕ, μεγάλες εφημερίδες την θεωρούν σημάδι πως ο Τραμπ σκοπεύει να συνεχίσει να ποντάρει στους υψηλούς τόνους . Οι New York Times σχολιάζουν πως «η κίνηση δείχνει ότι αποφάσισε να ασπαστεί πλήρως τους επιθετικούς τόνους για όλη τη διάρκεια του αγώνα» ενώ η Washington Post τον βλέπει να «προωθεί συνεργάτες του που εγκρίνουν το μαχητικό του στιλ».
Πηγή in.gr

Comments are closed.