Έχει πρόθεση η Λάτση να επενδύσει στον ALPHA;

Κοντομηνάς - Λάτση

Ο Δημ. Κοντομηνάς σχεδιάζει την επόμενη ημέρα του καναλιού

Μια στρατηγικού τύπου επιχειρηματική συνεργασία για τον ALPHA φέρεται να είναι στα σχέδια του Δημήτρη Κοντομηνά… Ώστε η επόμενη ημέρα για το κανάλι να είναι το ίδιο ισχυρή με την προηγούμενη.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο επιχειρηματίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις με επενδυτές προκειμένου να εξαγοράσουν ποσοστό του ALPHA… Χωρίς κανένας όμως από τους μνηστήρες – εως τώρα τουλάχιστον, να έχει πει το μεγάλο “ναι”!

Δυο ειναι οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις επενδυτών που ενδιαφέρθηκαν να εισέλθουν στον ALPHA, αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω… Η μια αφορά στο γνωστό πλέον στην Ελλαδα τουρκο καναλάρχη Ατζούν Ιλίτζαλι… Και η άλλη στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα ως γνωστόν ο τελευταίος είναι και στη λίστα των υποψηφίων διεκδικητών στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξακολουθεί να αναζητά επενδυτή για την εξαγορά ενός ποσοστού του ALPHA… Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στη στήλη του ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης… Ο ιδιοκτήτης του ALPHA βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μαριάννα Λατση, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα εισόδου της στην τηλεοπτική αγορά.

Πρόκειται όμως για ένα δύσκολο εγχείρημα μιας και η οικογένεια Λάτση ανέκαθεν είχε αρνητική στάση απέναντι σε επενδύσεις που αφορούν στα ΜΜΕ και ειδικότερα στην τηλεόραση… Διότι εκτός των ειδικών χαρακτηριστικών που έχει η συγκεκριμένη αγορά και την τοποθετεί στο περιθώριο των επενδυτικών ενδιαφερόντων της οικογένειας… Επιπλέον ο αείμνηστος εφοπλιστής καπετάν Γιάννης Λάτσης φημολογείται οτι είχε αφήσει κατά κάποιον τρόπο ευχή και κατάρα στα παιδιά του να μην εμπλακούν ποτέ επενδυτικά με τα media! Και είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν τηρήσει ευλαβικά την επιθυμία του… Ενώ κάποιες εξαιρέσεις με μικρές συμμετοχές σε ΜΜΕ – σε καμία περίπτωση στρατηγικού χαρακτήρα, επιβεβαιώνουν τον κανόνα της οικογένειας!

Κατά συνέπεια μάλλον είναι αβέβαιο αν θα ευοδωθούν οι συζητήσεις στο πλαίσιο που περιγράφεται… Παρά την επιμονή της εφημερίδας να υποστηρίζει το αντίθετο!

Comments are closed.