Οι μόνοι χαρούμενοι κυβέρνηση και Αλαφούζος!

 

Τσίπρας - Αλαφούζος

Οι υπόλοιποι με τις 70άρες που έδωσαν μάλλον είναι συγκρατημένοι

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση σημείωσε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο γιατί κατάφερε να ολοκληρώσει το διαγωνισμό και να δώσει άδειες μετά από 27 χρόνια, σε μια προσπάθεια να βάλει κανόνες στο παιχνίδι… Αλλά και γιατί κατάφερε να μαζέψει 246 εκατομμύρια ευρώ! Ούτε στο όνειρό τους… Λίγο ακόμη και θα έπιανε τα 350.000.000 ευρώ που είχε δηλώσει στην τρόικα ότι θα συγκεντρώσει από τους μιντιάρχες και η τρόικα τής γύρισε πίσω το νούμερο ως υπερ-αισιόδοξο! Δεν γίνονται πουθενά αυτά!

Τελικά η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να τα αρπάξει από τους επιχειρηματίες της τηλεόρασης με δεξιοτεχνικό τρόπο… Και ο Τσίπρας να το διαφημίσει δεόντως την άλλη εβδομάδα στη ΔΕΘ. Ποιος τη χάρη τους!

Αναμφισβήτητα όμως στους χαρούμενους ανήκει και η πλευρά του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου που κατάφερε να κερδίσει άδεια με τα λιγότερα χρήματα. Και μάλιστα την πρώτη! Κι έτσι θα συνεχίσει και με νόμιμο τρόπο να στολίζει καθημερινά την κυβέρνηση. Όχι ότι σταμάτησε ποτέ!

Τώρα στους χαρούμενους θα έπρεπε να λογίζονται και οι υπόλοιποι κερδισμένοι αδειούχοι, δηλαδή, Κυριακού, Μαρινάκης, Καλογρίτσας… Αλλά από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα χαμόγελα είναι συγκρατημένα και με δυσκολία βγαίνουν… Αφού ο Κυριακού από το πουθενά ξαφνικά έδωσε για την άδεια του ANT1 σχεδόν 76.000.000 ευρώ, δηλαδή τα περισσότερα… Ενώ ο Μαρινάκης περίπου 74.000.000 ευρώ και ο Καλογρίτσας χρεώθηκε με 52.500.000 ευρώ!

Τα νούμερα είναι απίστευτα… Και λογικά θα πει κανείς το μυαλό όλων αυτή την ώρα θα πρέπει να είναι στους εργαζόμενους που ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους στα δυο κανάλια που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια… Αλλά κι αυτοί που πήραν, κάπως θα πρέπει να ισοσκελίσουν τη χασούρα που δεν είναι καθόλου αμελητέα. Προφανώς από κάπου θα αφαιρεθούν…

Comments are closed.