Στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και πάλι ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Παρά την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του…

 

Στο τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών εξελέγη και πάλι ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος παρά την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα συγκεντρώνοντας ποσοστό 48%.

Ντογιάκος

Ο κ. Ντογιάκος συγκέντρωσε 39 ψήφους με ποσοστό 48%, έναντι 30 του συνυποψηφίου του Αντώνη Λιόγα και 7 της επίσης υποψήφιας Γεωργίας Τσατάνη, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος πήρε κανονικά μέρος στην εκλογική διαδικασία καθώς όπως ο ίδιος είπε προς την Ολομέλεια ότι δεν του έχει επιδοθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου (τυπική αλλά αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να του δημιουργεί κώλυμα εκλογιμότητας).

Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε επιβάλει ποινή στον διευθύνοντα τα προηγούμενα δύο χρόνια κ. Ντογιάκο στέρησης αποδοχών 40 ημερών, ως εκ τούτου δεν είχε πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ποινή της επίπληξης για το ζήτημα της ανακοίνωσης σύγκλησης της Ολομέλειας εισαγγελέων Εφετών με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών».

Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος άσκησε έφεση κρίνοντας ότι η ποινή θα πρέπει να είναι βαρύτερη.

Σημειώνεται πως από τη διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου πέρασε χθες Παρασκευή και η εισαγγελέας κ. Τσατάνη, αλλά δεν υπήρξε καν απόφαση, οπότε δεν υπήρχε ούτε για κείνη πρόβλημα εκλογιμότητας.

Επανεξελέγη ο Ηλίας Ζαγοραίος
Για δεύτερη φορά εξελέγη προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών ο εισαγγελέας Ηλίας Ζαγοραίος με 81 ψήφους.

Η συνυποψήφιά του Ολυμπία Κλειτσάκη έλαβε 45 ψήφους.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.