Τα συμπεράσματα του περούκα gate

Δημάδης - Σουλτογιάννης

1) Προφανώς τα δύο κανάλια δεν είπαν στους δύο ανταποκριτές να γίνουν καρνάβαλοι και να κάνουν πλαστογραφίες για μπίρες και σάντουιτς αλλά κάτι μας λέει ότι τους είχαν ζητήσει να βρίσκονται στο κατόπι της ελληνικής αποστολής και να καταγράφουν ό,τι μπορούν ευελπιστώντας ότι μπορεί να δουν ή να βρουν κάτι που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην πολεμική που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην κυβέρνηση για το θέμα των αδειών

2) Προφανώς οι δύο νεαροί ανταποκριτές έχοντας μάθει να κάνουν δημοσιογραφία «πολυτελείας» κινούμενοι ανάμεσα στα γραφεία Τύπου των δημοσίων και διεθνών οργανισμών στις ΗΠΑ και των εστιατορίων και των μπαρ μεγάλων ξενοδοχείων, όταν τους ανατέθηκε να φέρουν σε πέρας για πρώτη φορά ένα ερευνητικό ρεπορτάζ νόμιζαν ότι τους ανέθεσαν μια αποστολή όπως αυτές που αναθέτουν οι αρχηγοί στις φοιτητικές λέσχες των ΗΠΑ για να μυήσουν τα νέα μέλη τους και λειτούργησαν αναλόγως. Το γεγονός ότι καλώς ή κακώς έκαναν ό,τι έκαναν και μετά την αποκάλυψη αντί να προσπαθήσουν να ζητήσουν συγγνώμη και να κρύψουν ό,τι μπορούσαν να κρύψουν για να μη ρεζιλευτούν, εκείνοι έβγαζαν selfies με τις περούκες και έκαναν αναρτήσεις υποστηρίζοντας ότι «έλα μωρέ τι έγινε, κάναμε και μια μ@λ@κία να περάσει η ώρα, next time better» ειναι ενδεικτικό της νοοτροπίας τους.

3) Καλό είναι οι πολιτικοί και ειδικά οι πρωθυπουργοί να αποφεύγουν τις φωτογραφίσεις και τις selfies με όποιον πιθανό ή απίθανο τους το ζητήσει. Δεν είναι καλλιτέχνες ούτε αθλητές. Γιατί κάποια στιγμή οι πιθανοί και απίθανοι όλο και κάτι κάνουν και μετά δημοσιεύονται οι φωτογραφίες αυτές και δημιουργούνται εντυπώσεις.

4) Ιγκόγνιτο επισκέψεις με λευκή ατζέντα διαμένοντας στο πιο κεντρικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης μαζί με καμιά 15αριά άτομα αποστολή δεν μπορούν να γίνουν και μάλιστα όταν σε έχει βάλει στο στόχαστρο το 90% των ΜΜΕ της χώρας. Οπότε την επόμενη φορά ας φροντίσουν να κάνουν κάποιες τυπικές έστω και off the record ενημερώσεις στους δημοσιογράφους και τους ανταποκριτές για να μη χρειάζεται να επιστρατεύονται το FBI, το Homeland και η NSA.

Comments are closed.