Στην Ουάσιγκτον ο Θεοχάρης

Θεοχάρης

 

Τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον (26-29 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, ενώ παράλληλα θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής προσκεκλημένος διακεκριμένων διεθνών ινστιτούτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης πρόκειται να συναντηθεί με την κ. Νίκη Τσόγκα μέλος των επιτροπών Φυσικών Πόρων και Ενόπλων Δυνάμεων και τον κ. Γκας Μπιλιράκη πρόεδρο της Επιτροπής για την Ελλάδα και την Ελληνο-Ισραηλινή Συμμαχία και μέλος των επιτροπών Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Επίσης, θα συναντηθεί με την κ. Ντίνα Τίτους μέλος των επιτροπών Μεταφορών και Υποδομών, τον κ. Τζων Σαρμπάνη μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου, τον κ. Λη Ζελντίν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, τον κ. Σκοτ Σιλέρ πρώην Υφυπουργό για την Ενεργειακή Πολιτική και τον κ. Λίμπαϊ Μαρκ επικεφαλής του State Department για τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα του κ. Θεοχάρη περιλαμβάνονται ομιλίες σε σημαντικά ινστιτούτα και think tanks που διαμορφώνουν την αμερικανική πολιτική, όπου για πρώτη φορά φιλοξενείται Έλληνας πολιτικός:

-Στο Carnegie Endowment for International Peace, ένα από τα τρία πιο σημαντικά σε επιρροή ινστιτούτα στον κόσμο, ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για την Προσφυγική Κρίση.

-Στο Rand Corporation- International, κέντρο για την αμερικανική και διεθνή οικονομική πολιτική, ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για τη σημασία της Διαφάνειας και της Χρηστής Οικονομικής Διαχείρισης στην Κυβέρνηση.

-Στο NESA Center for Strategic Studies, δεξαμενή σκέψης του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο κ. Θεοχάρης θα μιλήσει για τις επιπτώσεις της Προσφυγικής Κρίσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο κ. Θεοχάρης θα πραγματοποιήσει ομιλία και στο American-Hellenic Institute (AHI), το οποίο συνιστά το επίσημο λόμπι της Ελλάδας στις ΗΠΑ, και θα συναντηθεί με μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου με αντικείμενο τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.

Comments are closed.