Στην κορυφή το δελτίο ειδήσεων του STAR

Ζαχαρέα

Που επιμένει αντιπολιτευτικά, με σοβαρότητα όμως και σεβασμό στον τηλεθεατή

Το μέτρο, η σοβαρότητα και ο σεβασμός στον τηλεθεατή, όταν πρόκειται για δελτία ειδήσεων, έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητα συστατικά στοιχεία για την επιτυχία και την πρωτιά. Ειδικά όμως στην περίπτωση των δελτίων που στέκονται κριτικά έως πολύ σκληρά – όπως αυτή την περίοδο, απέναντι στην κυβέρνηση, το παραπάνω τρίπτυχο είναι μονόδρομος.

Η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR που παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα αποδεικνύει του λόγου το αληθές… σε μια συγκυρία που όλοι και όλα κρίνονται και κυρίως μεγεθύνονται!

Το STAR, όπως και ο ALPHA δεν πήραν άδεια. Παρατηρώντας όμως τη συμπεριφορά των δύο δελτίων, διαπιστώνει κανείς ότι η αντιπολίτευση και μάλιστα η σκληρή, μπορεί να ασκηθεί με πολλούς τρόπους. Κυρίως όμως, είναι διαφορετικό πράγμα οι κραυγές, τα νταούλια και οι ζουρνάδες (που έλεγαν κάποτε και οι Συριζαίοι) και, διαφορετικό η αντιπολίτευση που σέβεται τον εαυτό της και τον αντίπαλο.

Το STAR δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τελευταία έχει σηκώσει τους τόνους… Εξακολουθεί όμως το κεντρικό του δελτίο να είναι πολυθεματικό, πλουραλιστικό και ο λόγος του ισορροπημένος, χωρίς κραυγές ή απειλές. Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να λαϊκίζει, με σεβασμό στους θεσμούς και πάνω από όλα στους τηλεθεατές που το επιλέγουν και το ανέβασαν στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

Με άλλα λόγια το δελτίο ειδήσεων του STAR – παρά τη δοκιμασία που υφίσταται το κανάλι, λόγω των γνωστών εξελίξεων με τις τηλεοπτικές άδειες, φροντίζει να μην προδώσει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών που το προτιμούν κάθε βράδυ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που προχθές το ανέβασαν στο 22,1%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 700.000 τηλεθεατές, ενώ αντίθετα το δελτίο του ALPHA που εμφανίζει σημάδια κόπωσης με την εμμονή του στο διαγωνισμό κατρακύλησε στο 14,8%, ήτοι 370.000 τηλεθεατές.

Comments are closed.