Μάχη στο «Ακραίως»…

Ζαχαριάδης: Αν αποτύχει το πρόγραμμα… – Κεφαλογιάννης: Οι λαϊκιστές του ’80, μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Χατζής

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή, μεταξύ του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως “δεν θα μπορούσαν να είναι θεαματικά καλύτερα τα πράγματα έναν χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου. Ο προϋπολογισμός λέει ότι μπορούμε να έχουμε για το 2017 ανάπτυξη 2,7%”.

Παραδέχθηκε πως “είναι στο ναδίρ η φοροδοτική ικανότητα των πιο αδύναμων” και ότι “δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα συμβεί αν δεν πετύχει το τρίτο πρόγραμμα. Το τρίτο μνημόνιο είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά αυτή τη στιγμή εκτελείται κανονικά. Ο κόσμος μπορεί να τα καταφέρει αν η οικονομία αρχίσει να πηγαίνει προς τα πάνω”.

Και συμπλήρωσε: “Ο συντηρητικός χώρος σε Ελλάδα και Ευρώπη αντιλαμβάνεται το κοινωνικό κράτος ως δαπάνη που μπορεί να περικόψει. Πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Έχουμε υποστεί πολλές ήττες ως κοινωνία, το θέμα είναι πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Με ρεαλισμό προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες”.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για “ιδεολογική ακαμψία”. “Δεν έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό” σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: “Προτεραιότητα μας είναι η Ελλάδα και δεν αγχωνόμαστε για το αν έχουμε αφήγημα”.

“Η υπερφορολόγηση δεν θα μας σώσει, θα μας βάλει σε σπιράλ θανάτου, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε: “Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι της ΝΔ, είναι του λαϊκιστή Γιώργου Παπανδρέου. Οι λαϊκιστές του ’80 που δημιούργησαν το χρέος μετακόμισαν το 2014 στον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα θα βγει από την κρίση όχι με υπερφορολόγηση, αλλά με νέο πλούτο δηλαδή επενδύσεις” κατέληξε.

Comments are closed.