Πώς ο Ρόμπι Γουίλιαμς κατάφερε να εξοργίσει τους Ρώσους

Ρόμπι Γουίλιαμς

Κι όμως, δεν ήταν η εναντίον τους κριτική για τον πόλεμο στη Συρία, ούτε το πόρισμα των ερευνών σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines που εξόργισε τους Ρώσους αυτήν την εβδομάδα. Τη μήνη τους προκάλεσε το νέο μουσικό βίντεο του γνωστού τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς.

Πρόκειται για το βιντεοκλίπ που συνοδεύει το τραγούδι Party Like a Russian, από το νέο του άλμπουμ που έχει εκνευρίσει χιλιάδες θεατές που το παρακολούθησαν για τον στερεοτυπικό, όπως υποστηρίζουν, τρόπο με τον οποίο αποδίδει τη ρωσική κουλτούρα, με κάποια ταμπλόιτ μάλιστα να φτάνουν στο σημείο να ζητούν να μην επιτραπεί η είσοδος του καλλιτέχνη στη Ρωσία για μελλοντικές συναυλίες.

Το βιντεοκλίπ δείχνει τον καλλιτέχνη να τραγουδά για έναν ηγέτη που «αποσπά τα μετρητά ενός ολόκληρου έθνους και χτίζει τον δικό του διαστημικό σταθμό» προσθέτοντας: «Δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ή διαφωνίες – Είμαι ένας μοντέρνος Ράσπουτιν», ενώ γυναίκες ντυμένες ως μπαλαρίνες χορεύουν γύρω του.

Η εθνική τηλεόραση της Ρωσίας μετέδωσε το βιντεοκλίπ με τη σπόντα ότι ρωσικό θέμα του τραγουδιού είναι το μόνο που θα μπορούσε να σώσει έναν τραγουδιστή του οποίου η δημοφιλία «τα τελευταία χρόνια μοιάζει περισσότερο με ανάμνηση παρά με πραγματικότητα».

Ο ίδιος ο τραγουδιστής πάντως, μετά την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το τραγούδι δεν αναφέρεται στον Πούτιν ενώ μιλώντας στην Sun υποστήριξε ότι το μόνο που ήθελε να υπογραμμίσει το τραγούδι ήταν το γεγονός ότι «οι Ρώσοι είναι γελοιωδώς καλοί γλεντζέδες».
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.