Τι είπε ο Τσίπρας στους βουλευτές

 

Τα πηγαδάκια, τα αντάρτικα και το… “μασάζ” – Ο Ζουράρις στο πιάνο, η Κουντουρά στο μικρόφωνο

Η πορεία του οικονομικού προγράμματος, η ρύθμιση του χρέους αλλά και οι σχέσεις με την Εκκλησία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καββαδία - ΑναγνωστοπούλουΜέχρι τον Δεκέμβριο εξελίξεις για το χρέος
Στα πολυάριθμα πηγαδάκια που στήθηκαν στη βεράντα του πρώτου ορόφου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας, εν όψει και των σημαντικών -όπως τις χαρακτήρισε- επαφών που θα έχει στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «ο δρόμος μπροστά μας είναι ανοιχτός», καθώς και ότι «είναι στο χέρι μας» να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ προέβλεψε πως όσοι προβάλλουν προσχήματα για την ελάφρυνση του χρέους θα μείνουν στο τέλος χωρίς προσχήματα. Υποστήριξε, επίσης, πως η Γερμανία βρίσκεται σε «άβολη θέση» για το θέμα του χρέους, ενώ επανέλαβε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους είναι απαραίτητη για την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι το «σήμα» που περιμένουν οι επενδυτές για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε «ακραία μέτρα» στα εργασιακά.

Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Εκκλησία, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως, στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λύθηκαν οι παρεξηγήσεις, καθώς επικράτησε ειλικρίνεια στην ανταλλαγή απόψεων. Μάλιστα, σε κάποιο από τα πηγαδάκια με βουλευτές των ΑΝΕΛ, εξήρε τον ρόλο του Π. Καμμένου στην προσπάθεια συνεννόησης. Πάντως, αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησαν να τηρήσει η κυβέρνηση σθεναρή στάση απέναντι στην Εκκλησία, χωρίς όμως να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ κάποιοι άλλοι του είπαν ότι διαθέτει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει, καθώς ο κόσμος είναι έτοιμος να ακούσει «άβολες αλήθειες».

Ο Ζουράρις στο πιάνο, η Κουντουρά στο μικρόφωνο
Οι συζητήσεις του Αλ. Τσίπρα -ο οποίος έπινε κόκκινο κρασί- με τους βουλευτές στα πηγαδάκια έγιναν σε καλό κλίμα, ενώ η ατμόσφαιρα που επικράτησε ήταν κάτι περισσότερο από χαλαρή. Σε αυτό βοήθησε μάλλον και η απόφαση του Κ. Ζουράρι να διασκεδάσει την ομήγυρη παίζοντας τραγούδια στο πιάνο που βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου. Το ρεπερτόριο περιελάμβανε κλασική μουσική, τζαζ αλλά και… αντάρτικα τραγούδια, ενώ η Ελ. Κουντουρά ανέλαβε να τραγουδήσει το «Ασε με να φύγω, σε παρακαλώ» της Αλέκας Κανελλίδου. Κατά τα άλλα, πέρα από τα οινοπνευματώδη και τα αναψυκτικά, υπήρχε μπουφές με σνακ, ενώ ο Αλ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στα αιτήματα βουλευτών για φωτογραφίες – όπως εκείνη που τράβηξε με τις γυναίκες βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Πηγή Έθνος

Comments are closed.