Τουρκία: Βομβιστές ανατινάχθηκαν όταν κλήθηκαν να παραδοθούν

Τουρκία: Βομβιστές ανατινάχθηκαν όταν κλήθηκαν να παραδοθούν

Ετοιμάζαν επίθεση με παγιδευμένο όχημα

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους και ανατινάχθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στην Άγκυρα, όταν η αστυνομία τους κάλεσε να παραδοθούν, όπως μεταδίδουν το CNN Türk και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνήτης της Άγκυρας Ερτζάν Τοπατζά δήλωσε στους δημοσιογράφους από το σημείο της έκρηξης πως είναι πιθανόν οι δύο νεκροί να είχαν σχέση με το Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Οι δύο τους καταζητούνταν έπειτα από πληροφορίες που ήλθαν εν γνώσει των αρχών από την επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά με κατά πλειοψηφία κουρδικό πληθυσμό, πρόσθεσε. Καταζητείται και τρίτος συνεργός.

«Το υλικό που χρησιμοποίησαν (200 κιλά πλαστικών εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου, όπως μεταδίδει το CNN Türk) και ο τρόπος που το είχαν προετοιμάσει παραπέμπει κάπως στο ΡΚΚ», τόνισε ο κυβερνήτης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, οι δύο βομβιστές προετοίμαζαν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, όταν η έκρηξη σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Άγκυρα με την πόλη Χαϊμανά.

Εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων δείχνουν αστυνομικούς να ερευνούν την περιοχή γύρω από μία αγροτική καλύβα, η οποία έχει αποκλεισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Πηγή in.gr

Comments are closed.