Έλλειψη συντονισμού προδίδει το «πάγωμα» της τροπολογίας για τα κανάλια

MME

Παραμένει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για 15 έως 25 Νοεμβρίου να υπάρχει νέο τηλεοπτικό τοπίο

Νευρικότητα και έλλειψη συντονισμού αποδεικνύει η κατάθεση τροπολογίας για το κλείσιμο των καναλιών Παρασκευή νύχτα και εν συνεχεία η απόσυρσή της. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί με μεγαλύτερη ψυχραιμία το σχεδιασμό της σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και κυρίως να επιδείξει πρακτικά μέριμνα για όσα εξαγγέλλει περί διάθεσης να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης από δω και πέρα οφείλουν να είναι προσεκτικές και κυρίως μελετημένες… να αποπνέουν σεβασμό στο κοινοβούλιο και τους θεσμούς.

Κατά συνέπεια ορθώς «πάγωσε» η κατάθεση της τροπολογίας, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες για σύσταση του ΕΣΡ.

Τέλος η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπίσει με καλύτερο τρόπο τη γενναία απόφασή της να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μετά από 27 χρόνια… Και αυτό δεν γίνεται ούτε με τροπολογίες νυχτιάτικα Παρασκευής ούτε πολύ περισσότερο με τόσο ασυντόνιστο τρόπο.

Αν δεν θέλει η κυβέρνηση όλη αυτή η ιστορία της αδειοδότησης να της γυρίσει μπούμερανγκ, πρέπει να δώσει χρόνο σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για συνεργασίες, προστατεύοντας εμπράκτως τις θέσεις εργασίας.

Πάντως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το «πάγωμα» της τροπολογίας είναι εξαιρετικά προσωρινό και θα κατατεθεί εκ νέου, αμέσως μετά την προσπάθεια της διάσκεψης των προέδρων για τη σύσταση του ΕΣΡ.

Με άλλα λόγια δεν θα κατατεθεί την Τρίτη όπως αρχικά σχεδίαζε η κυβέρνηση… αλλά θα ακολουθήσει την Τετάρτη η διάσκεψη των προέδρων… Και στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ακόμη και την επόμενη ημέρα, δηλαδή Πέμπτη ενδέχεται να κατατεθεί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν αλλάζει κάτι θεαματικά στο αρχικό χρονοδιάγραμμα… Αφού η κυβέρνηση υπολογίζει – ακόμη και με τη σημερινή εξέλιξη, ότι από 15 έως το πολύ 25 Νοεμβρίου να είναι πραγματικότητα το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Comments are closed.