Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Ιωάννινα

Ασθενής σεισμός 3.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Μαρούσι

Πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τουs οι κάτοικοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών ταρακούνησε στις 23:14 του Σαββάτου τα Γιάννενα. O σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 12χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και 3 χιλιόμετρα νότια του Παρακάλαμου και είχε εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές των Ιωαννίνων και ειδικά στα χωριά του Πωγωνίου και της Ζίτσας πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τουs. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κέρκυρα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα και στη Θεσπρωτία. Ο σεισμός είχε διάρκεια και προηγήθηκε βοή.

Της ισχυρής σεισμικής δόνσης ακολούθησαν και δύο μετασεισμοί μικρότερης έντασης. Στις 23:22 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών και στις 23:33 μεγέθους 3,2. Η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν για την ώρα κλήσεις για παροχή βοήθειας. Ωστόσο έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει κινητοποιηθεί και κατευθύνθηκε προς τις περιοχές όπου βρίσκεται το επίκεντρο. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανέφερε ότι ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, στους δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας.
Πηγή in.gr

Comments are closed.