Συντριπτική επανεκλογή Τσίπρα

…με ποσοστό 93,54%
Με την απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 93,54%, ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζεται η καταμέτρηση για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Συντριπτική επανεκλογή Τσίπρα

Σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου, για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο συνέδρων 2.926 ψήφισαν 2.758 από τα οποία έλαβαν:

Αλέξης Τσίπρας: 2.548
Λευκά: 176
Ακυρα: 34

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, επανεκλέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 93,54% επί του συνόλου των εγκύρων (92,39% επί του συνόλου των ψηφισάντων).

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου, είναι ανανέωση ευθύνης για έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, πιο συλλογικό, πιο αποτελεσματικό στις δύσκολες μάχες που μας περιμένουν, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής», ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού, μέσω Twitter, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Tη Δευτέρα τα αποτελέσματα για την ΚΕ
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα, όπως θα προκύψουν αφού θα έχουν ληφθεί υπόψη και οι ποσοστώσεις που αποφασίστηκαν στο συνέδριο.

Οι υποψήφιοι για την ΚΕ ειναι 419 και θα εκλεγούν 151. Ο κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι 45 σταυρούς. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.