Για την κατασκευή του νέου διυλιστηρίου νερού στη Θεσσαλονίκη

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Πρωτοβουλία Κουρουμπλή

 

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Υπουργός ΕΣΔΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, αμέσως μετά την πρόσφατη συνάντησή του με την Υφυπουργό ΕΣΔΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Ιωάννη Κρεστενίτη, αναφορικά με το μείζον ζήτημα της κατασκευής του νέου διυλιστηρίου νερού, για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός είχε δεσμευτεί να αναλάβει πρωτοβουλία σε επίπεδο κυβέρνησης για να δρομολογηθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Κατόπιν τούτου, συγκάλεσε σύσκεψη στο ΥΠΕΣΔΑ με την παρουσία του Υφυπουργού Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Δικτύων Γιώργου Δέδε και του προέδρου Κρεστενίτη.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί το εν λόγω έργο, στο επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρίας, να επικαιροποιηθούν οι μελέτες κατασκευής του έργου και να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, καθώς και να διερευνηθεί η δυνατότητα συγχρηματοδότησής του, αρχικού προϋπολογισμού 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, (πέραν των ιδίων κεφαλαίων που θα συνεισφέρει η ΕΥΑΘ από το αποθεματικό της) από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο ΥΠΕΣΔΑ και ο Υφυπουργός Χαρίτσης ανέλαβαν να διερευνήσουν από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, τη δυνατότητα οριστικοποίησης του χρηματοδοτικού σχήματος.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι επαφές και οι συζητήσεις σε επίπεδο κυβέρνησης, θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν σύντομα οι οριστικές κυβερνητικές αποφάσεις για ένα από τα σημαντικότερα και πλέον μεγαλόπνοα έργα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Comments are closed.